Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je možná oprava pračkového ventilu?

Od: martin50 odpovědí: 7 změna:

Trochu hloupý dotaz, ale je možná oprava pračkového ventilu (ventil za baterii)? Že bych sundal to modré kolečko, odmontoval šroubek, sundal madlo a vyndal a vyměnil vnitřek? Tedy stejný postup jako u baterie (výměna kartuše)?

Díky

Je možná oprava pračkového ventilu?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lulek
hodnocení

2x

Tento konkrétní typ neznám, ale obecně to jde. Kartuše se tomu říká u pákovách bateríí, u ventilů to nazývají "Vršek".

hodnocení

2x
Ventil se mění celý. Do 200kč koupíš kvalitní značkový. Vem si rovnou i teflonovou pásku nebo nit na závit.Já mám radši ventil co se otáčí o 90°, mám rychlou kontrolu jestli je uzavřen.

Ale pokud se ten pravoúhlý často nepoužívá, zase rychle "zatuhne".

Nač teflonku?Stačí těsnění pod baterii

Ale jsou lidi, co ji cpou všude, pak přes ni ani nejde dotáhnout prevlecna matice natolik, aby dosedlo těsnění, a oni nemůžou pochopit, jak to může téct, když to přece pořádně napakovali :)
Pravoúhlý používám, protože pravidelně zavírám. Jinak jsem přehlédl, že to nemá přímo do zdi, takže samozřejmě stačí jen těsnění, takový sebemrskač zas nejsu :)

hodnocení

1x

Ano, je tam 1/4" vršek. Může to být ventil nebo keramický kohout. Ventil se dá opravit výměnou těsnění a namazáním, kohout se musí vyměnit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]