Nejste přihlášen/a.
resim podlahu v koupelně, potřebují ji zvednout o 3-4cm, abych se dostal na stejnou úroveň jako podlaha v bytě. Stávající strop je keramicke vložky s betonovou mazaninou - Miako. Finální podklad má být dlažba, ktera není započítána do těch 3-4cm. Sice je to v rohu domu, ale nejsem moc pro zalití nivelacky v celkové výšce, nechci zatěžovat strop. Proto se raději zeptam, co byste mně doporučili?
Fermacell s podsypem se bohužel na výšku nevlezlo, podsyp potrebuje aspon 2cm.
Děkuji
1x
Nebo sádrová nivelační hmota asi bude taky o něco lehčí než cementová.
Zatěžovat strop můžete tolik na kolik je dimenzovaný. 3-4 cm je dle mě úplně v pohodě, kolik to bude vážit na 1m2 60-80 kg to je většinou méně než dospělý člověk, co teprve kdyby si tam stoupli 2
O něco míň zatížite podlahu a ušetříte si trochu námahu.
Dorovnával jsem tak jeden pokoj, rozdíl na výšce 3-5 cm a je to úplně cajk.
Přikryl jsem to lehce igelitem asi na 2-4 dny ( přesně nevím) krásně to vyzrálo.
5 cm potěru je běžné jen na podlahovem polystyrenu s podlahovým topením. Nic se nestane když bude na pevném podkladu menší tloušťka.
0x
pokud to není dřevostavba, nebo nejsou už použity dřevěné prvky (pokud je to /reltivně/ nový dům), tak bych tam žádné podobné materiály typu fermacell nedával, prostě bych dal potěr, pokud bych chtěl lehčí, použil bych odlehšený s polystyrenem, kermazitem, perlitem. bude na tom dlažba, žádná věda.
Lehčeý potěr OK.
Počítej že vlastnost koupelny je ruplá voda (např. opletený hadičky praskaj často) a vyplavení, tak neni od věci mít podlahu níž než okolí a v podlaze kanál (odtok). Pak máš místo vyplavení celýho bytu (+ všech bytů pod sebou) jen mokrou podlahu. Což je dost zásadní rozdíl ![]()
a co myslíte, že se s tím pod dlažbou stane? když to nebude 5, ale 4 cm?
rekonsruuji dům a dlažba v chodbách a koupelnách byla položena na suché suti
0x
Jen návrh . . . a tvrzený polystyren v desce by nestačil? Váha se na dlažbě roznese do plochy a promáčknout ho by tak neměla být šance.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.