Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podlaha koupelna

Od: ruda odpovědí: 13 změna:
Dobrý den,
resim podlahu v koupelně, potřebují ji zvednout o 3-4cm, abych se dostal na stejnou úroveň jako podlaha v bytě. Stávající strop je keramicke vložky s betonovou mazaninou - Miako. Finální podklad má být dlažba, ktera není započítána do těch 3-4cm. Sice je to v rohu domu, ale nejsem moc pro zalití nivelacky v celkové výšce, nechci zatěžovat strop. Proto se raději zeptam, co byste mně doporučili?
Fermacell s podsypem se bohužel na výšku nevlezlo, podsyp potrebuje aspon 2cm.
Děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

el
hodnocení

1x
3-4 cm bych dal pevnější potěr třeba tento dek.cz/...
Nebo sádrová nivelační hmota asi bude taky o něco lehčí než cementová.
Zatěžovat strop můžete tolik na kolik je dimenzovaný. 3-4 cm je dle mě úplně v pohodě, kolik to bude vážit na 1m2 60-80 kg to je většinou méně než dospělý člověk, co teprve kdyby si tam stoupli 2
ruda
hodnocení

Ja vim no, ale dejme tomu v rohu bude vana, to me trosku znervoznuje.
re4zon
No a s tou vanou se v dome nepocitalo? Jestli se bojite, tak staticky posudek. Na 4cm by sel i lehceny poter, to se stahne podle voditek a nivelacka pod dlazbu netreba.
ruda
hodnocení

Projekt stary 20 let, ja ani nevim s cim se počítalo
el
Ještě k tomu kermzitu. Kupte pytel 50 litrů liaporu nebo 2 dle velikosti koupelny a přimíchejte to k tomu potěru co jsem doporučoval nebo obdobnému.
O něco míň zatížite podlahu a ušetříte si trochu námahu.
Dorovnával jsem tak jeden pokoj, rozdíl na výšce 3-5 cm a je to úplně cajk.
Přikryl jsem to lehce igelitem asi na 2-4 dny ( přesně nevím) krásně to vyzrálo.
5 cm potěru je běžné jen na podlahovem polystyrenu s podlahovým topením. Nic se nestane když bude na pevném podkladu menší tloušťka.

0rion
hodnocení

0x

Tak dejte Fermacell bez podsypu. Jedna deska 1 cm + jedna deska 2 cm = 3 cm. Ale ta nivelačka by asi byla vhodnější.

lll
hodnocení

0x
Nižší podlaha v koupelně se může hodit, např. když přeteče vana, vyteče pračka, apod.
Ale 4cm jsou moc, 2cm by byly vyhovující, IMHO.

km
hodnocení

0x

pokud to není dřevostavba, nebo nejsou už použity dřevěné prvky (pokud je to /reltivně/ nový dům), tak bych tam žádné podobné materiály typu fermacell nedával, prostě bych dal potěr, pokud bych chtěl lehčí, použil bych odlehšený s polystyrenem, kermazitem, perlitem. bude na tom dlažba, žádná věda.

ruda
hodnocení

Diky, zkusim liapor lehčený beton.
asd1

Lehčeý potěr OK.

Počítej že vlastnost koupelny je ruplá voda (např. opletený hadičky praskaj často) a vyplavení, tak neni od věci mít podlahu níž než okolí a v podlaze kanál (odtok). Pak máš místo vyplavení celýho bytu (+ všech bytů pod sebou) jen mokrou podlahu. Což je dost zásadní rozdíl :-D

ruda
hodnocení

Keramzitbeton tam nakonec nenacpu, min tloustka 50mm.
km

a co myslíte, že se s tím pod dlažbou stane? když to nebude 5, ale 4 cm?

rekonsruuji dům a dlažba v chodbách a koupelnách byla položena na suché suti

re4zon
5cm betonu je minimalni tloustka kvuli pevnosti, aby to odpovidalo normam, hlavne za ohybu. Spadovy nebo vyrovnavaci poter se bezne dava klidne od centimetru. A v koupelne po tom asi jezdit auto nebude. Pokud se nekdo boji, lze dat doprostred kompozitni sit nebo vlakno, ale v obytne mistnosti je to zbytecnost. Ja dal v garazi pod dlazbu poteru 1-4 cm jak kde, normalne po tom jezdi auto a nedeje se nic ani v mistech kde to odskocilo od podkladu..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]