Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tlaková myčka netlakuje

Od: tlakovamycka odpovědí: 7 změna:
Dobrý den,
mám Parkside tlakovou myčku (čistič) a přestala mi tlakovat vodu, že to z té hadice “čůrá”, ale nestříká tu vodu. Mozor přitom zjevně je funkční. V čem by nohl být problém?
Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Pokud není po záruce, reklamovat; buď opraví nebo vymění...

hodnocení

0x

Může být problém v tom, že máš nečistoty v sítku na vstupu vody. Filtr se dá vyčistit a máš opraveno.

Další možnost je zničené čerpadlo. Buď například ulomená hřídel motoru a tedy se nepřenáší výkon z motoru na čerpadlo. Nebo jsou poškrábané (podřené) čerpací elementy, nebo jsou nečistoty ve zpětných ventilech.

Ještě tam může být zaseknutý přepouštěcí ventil (což jsem ještě neviděl, ale teoreticky je to možné).

V tlakové myčce není nic kromě čerpadla s elektromotorem, vstupního filtru a výstupního přepouštěcího ventilu. U některých je ještě dávkování mycího prostředku.

hodnocení

0x

Dneska jsem ze stejného důvodu šel reklamovat stejnou. Na nic se neptala, slušně mne požádala o jednu korunu, aby mi mohla vrátit peníze v bankovkách.

Takže se kouknu po osvědčené značce.

tlakovamycka
hodnocení

0x
Mrknul jsem na to a je tam rozbitá tryska (možná ucpaná). S druhou to funguje skvěle.
Bohužel to jde pomalu a je to vážně takové hobby, což už mi moc nevyhovuje, vzhledem k tomu, že občas na vedlejší živnost dělám čištění chodníků, takže asi mrknu po něčem více profi - možná Karcher?
Děkuji jinak za vsěchny odpovědi.

možná Karcher

až vyberete, prosím, dejte vědět, co jste vybral.

Děkuji

Začínám u řady K5, od 150 bar výše... A na plochy i rotační kartáč... Jsou sety s různě obsáhlým vybavením, lze vybrat podle potřeby...

hodnocení

0x

Každý pozerá na tlak,ktorý nie je až tak podstatný. Hlavným kritériom je,že koľko vody dokáže vytlačiť za hodinu. Mám doma starú Sterimog,ktorá sa nepoužíva,možno aj nefukčná a tá tlačila 8 Atm no,ak bol tlak na prívode okolo 3 Atm tak cez polcolovú hadicu voda nestíhala pritekať. Slabá farba šla dole, ak sa dala blízko tryska.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]