Potřebuji zateplit 2 stěny ale nemohu použít vnější zateplení fasády. Má někdo zkušenosti s vniřním zateplením? Na tento způsob se názory dost liší (možnost vzniku plísní, použití parozábran ...). Chtěl jsem použít zateplovací systém Rigitherm (PS se sádrokartonem lepený na terčích se vzduchovou mezerou a těsněný PU pěnou). Nemá s tím někdo zkušenosti?
Díky za další odkaz. Je fakt, že odmítavých názorů na tento způsob zateplení je podstatně více. Taky mě trochu zaráží, že jsem nenašel jiného známého výrobce, který by se výrobou tohoto zateplení zabýval. Ještě mě napadla možnost provést vnitřní zateplení s otevřenou vzduchovou mezerou ( u podlahy a stropu). Trochu by se tím snížil tepelný odpor, ale nemohlo by docházet k srážení vlhkosti a růstu plísní. Jde mi skutečně jen o zateplení zdi za skříněmi, kde se vzduch nehýbe.
Aha, ale to by potom stačilo skříně umístit na nožičky nebo prostě tak, aby pod nimi mohl proudit vzduch (například na příčné vlysy) a ponechat mezi zády a stěnou asi osm cm prostoru. Pokud se v místnosti topí, vzniká dostatečně velké proudění vzduchu, aby k vlhnutí a následné plísni nedocházelo.
To by samozřejmě bylo jednodušší. Chtěl jsem se ale zároveň zbavit té studené zdi a trochu tak zlepšit tepelnou pohodu přes zimní období. Vnější izolaci nechci řešit z toho důvodu, že již byla v minulosti provedena (na dnešní požadavky nedostatečně) a skladba fasády je teď zakončena nalepením cihelných pásků a do toho už vrtat nebudu.
al bunda*
Ještě máš šanci podél té studené zdi natáhnout při zemi trubku přívodu vody do ústředního topení. Zajistí proudění vzduchu podél zdi a nebude se tam usazovat vlhkost. Hezký den
Toto téma zde již bylo. Prostudoval jsem i nápovědu spidera, je to stejné. Popis je dokonalý, je to o nutnosti zmenšení prostoru, většinou ve starším objektu kvůli odvětrání vlhkosti... povídání dlouhé - prostě do toho nejít.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.