Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zvýšit, nastavit skruž studny

Od: michaeljindra odpovědí: 8 změna:

Potřebuji nastavit, zvýšit, poslední horní skruž studny půměr 1 m o cca 10-15 cm. Prosím poraďte.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

makk
hodnocení

2x

Já vidím dvě možnosti. Buď to přizdít, nebo přidat skruž.

hodnocení

1x

HB beton vyrábí prstence vícero výšek. viz : hbbeton.cz/... nebo zde : hbbeton.cz/... .

Pokud chcete použít (doprava + cena) tak zkuste ojednate z odkazů dle vašich potřeb, nebo koupit niormální skruž a uříznout flexou na požadovanu výšku. poslední varianta vyzdít prstenec z betonových cihel nebi z kamene jak radil předchozí rádce!

Přiznám se, že jsem to v prvním odkazu nenašel, druhý odkaz mi nejde

To uříznutí na správnou míru je dosti časté a vhodné řešení.

V prvním jsou beze zámku a ve druhém (nwn proč nefunguje) jsou se zámkem.

OK, ale nevidím výšku 10, či 15 cm. Jen od 30cm...

U druhého odkazu jsem našel chybu, je na konci čárka, která tam nemá být.

hodnocení

0x

Skruz 25cm by nemohla byt? dek.cz/... a nebo takhle vyzdit z kamenu na pozadovanou vysku. na-statku.cz/...

hodnocení

0x
Obávám se, že 10..15 cm je na beton málo. Nejméně koupíte 25 cm a můžete zkusit seříznout. Ale nevím, jak je to uvnitř s armaturou, jak moc to ztratí pevnost. Určitě bych to pak nenechal jen ležet beton na betonu, ale například bych to položil na vrstvu cementového lepidla.

0rion
hodnocení

0x

Na předposlední skruži udělat prstenec z kvalitního betonu. Pokud prstenec uděláte tak, aby byl přilepen ke spodní i horní skruži, tak to bude držet, případně prstenec vyarmovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]