Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Mám takový problém. Dělám novostavbu a mám problém s úřady. Mám mít ČOV, ale mám na pozemku studnu, tudíž nemůžu kvůli ochranému pásmu od studny udělat vsak z ČOVky. Druhé řešení bylo udělat za ČOVkou nádrž do ktteré by šedá voda tekla a nechalo se to vyvážet hovnocucem. Jenomže mám pozemek na tak blbém místě že sem hovnocuc nezajede. Co mám tedy dělat? Dokud to nevyřeším tak mě nedají stavební povolení. Děkuji mnohokrát za každou radu..
No vyváželi by téměř čistou vodu, protože kvůli studně mě na pozemku nedovolí ten vsak... Jenomže tam nezajedou. Ach jo...
Žádný tok v okolí není a sousední pozemky jsou stejně nepřístupné jako ten můj. Ani zalévat s tou šedou vodou nemůžu kvůli té studně. Ano pozemek je opravdu malej a řešení opravdu nevidím.
Dobrý nápad, ale bohužel to nejde jelikož jsou nademnou v kopci. Takže by ta voda neměla spád. Je to prostě neřešitelné. Nevidím žádné řešení jak to stavební povolení dostat. Klasická žumpa je taky nesmysl když nebude jak ji vyvážet. ČOV je dobrý nápad ale je problém kam to vypouštět. Jené řešení nevidím. ...
Čistě teoreticky: Vodovod v obci vůbec není, je nedosažitelný nebo jen s neúměrnými náklady?
Jo, na to už přišel @km před 5 minutami.
A vo tom to je.. Dělám novostavbu - co to je za obrat? Nejdříve je třeba řešit s úřady - zda a za jakých podmínek by bylo možné na parcele začít stavět . Ale připadá mi to, že se již začlo s novostavbou a ono to pak nějak projde. Přece si nikdo nedovolí již rozdělanou stavbu stopnout! Jenže bhžl pro coopera nový stav. zákon zpřísnil přístup k takovýmto vykukům
a konečně se začíná vyžadovat , co se mělo vyžadovat již před lety. Jako řešení vidím koupi jiné "stavební" parcely.
Možná z nás děláš blbce, jak můžeš dělat novostavbu, když ještě nemáš stavební povolení?
Ale budiž, když nemůžeš použít hovnocuc, tak si udělej nahoře nádrž a z ní to přečerpávej dolů z kopce čerpadlem ty do hovnocucu jeho horním víkem a nebo do nějaký cisterny, nevidím v tom problém.
Ještě to vše přehodnoťte, jestli tam vůbec stavět.
Když se k Vám nedostane ani hovnocuc, tak jak Vám tam dovezou stavební materiál? Ten také vozí velká auta (palety třeba). Anebo stěhováci.
Ke každému baráku musí být příjezdová cesta. Co třeba sanitka, budete mít vůbec příjezdovou cestu?
A když je to skála, tak co až budete chabrus na kolena? Myslete na stáří, jako mladí kopec po schodech vyběhnete, ale ke stáru, nebo jako vozíčkář si budete drbat hlavu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.