Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jsem vlastník bytu a bohužel je tu i družstvo. Přijde vám normální, že jsem si dnes po 21h. pustila vodu a šla se vykoupat a nějakou dobu jsem byla v koupelně a najednou slyšim bouchání na mé dveře, ale nepřikládala jsem tomu důležitost, pak jsem si ještě napustila jednu vanu, dělám to tak někdy, že v té první se umyju a v té druhé čisté vodě relaxuju a ležim. No a jak jsem vypla vodu, tak jsem chvíli ležela a znovu jsem slyšela bouchání, tak už mě to vyburcovalo a donutilo mě to vylízt z vany a k tomu ještě zvonění. Ale byla jsem nahá a nešla jsem otevřít, jen jsem poslouchala za dveřmi potmě a slyšela jsem hlasy na chodbě, hlasité. Pak už bylo ticho. Tak jsem pak zavolala správcové, proč na mě někdo bouchal a zvonil a ona že teče vám voda dolu k sousedce. Tak já řikám, to ale nemusí být ode mě a ona, že se zítra na to přijde podívat správce. Podle mě je to nějaké divné. Celou dobu nic, pak si pustím pozdě večer vodu normálně jako vždy, ale klid je až od 22h. a najednou, že teče ode mě voda. Podle mě je to buzerace a já budu muset do svého bytu pustit správce, nehledě na to, že já pracuju doma na home office a zítra taky pracuju a potřebuju se soustředit na práci a nepřeju si, aby mě tu někdo vyrušoval a chodil mi tu po bytě. Ta sousedka pode mnou je teda pěkná svině, podle mě si to vymyslela, přijde mi divný, že zrovna když si pustim vodu, že se jdu vykoupat, tak najednou mi prý teče voda a celou dobu se koupu stejně. Je tu už nějaký pátek nová koupelna, takže já zejtra musim pustit do bytu správce, co mi tu bude šmejdit. Mam to tu trochu rozhrabané v obýváku, nebudu kvůli tomu zmetkovi uklízet. Už mam těch vy.ebanejch drzejch sousedů plný zuby, tady bydlej lidi s komunistickym myšlenim co se serou do druhých. Já si tu spokojeně žiju, nikoho si nevšímám, do nikoho se neseru a teď budu řešit kokotiny. To je neskutečný tohle, já mam asi málo starostí, abych ještě řešila tohle. Nedávno jsem se stala vlastníkem bytu po rodičích a podle mě mi to tady chtěj opepřit a záviděj mi, že si tu žiju sama ve velkym bytě, zvládám to, jsem zdravá a nepřejou mi to s.ině. Celou dobu se sprchuju a koupu stejně, tak je to hodně podezřelý, že zrovna když se koupu, tak najednou že ode mě teče voda k sousedce, oni si ti chudáčci myslej, že já budu ronit slzy, pokud budu něco muset platit. Nebo to budu muset řešit s pojišťovnou a to jsem nikdy nemusela řešit a nechci tyhle sračky řešit. Mi začínaj dělat ze života peklo. Mě prostě přijde hrozně podezřelý, že chvíli po tom, co si napustím vanu na mě bouchaj a zvoněj, že ode mě teče voda k sousedce. Přece kdyby tekla, tak otravujou přes den a ne chvíli po tom, co se rozhodnu se naložit do vany. Mam dost z těch z.rdů.
Sorry, jestli k sousedům pod tebou teče voda, tak je zcela normální, že na tebe buší, když to teče a ne když se ti zrovna chce s někým bavit.
Odkud asi by mohle téct, když ne od tebe, když to teče k sousedům pod tebou. To jako teče výš, tvůj byt to přeskočí a teče to k nim?
Ano, do 22 hodin je klid a buší na tebe, až když se objevila na stropě voda. Asi to možná souvisí s tím, že jste se zrovna naložila do vany a ta vana netěsní a teče to skrz netěsnící odpad, nebo jste se cachtala tak moc, že to přeteklo.
Jo, klidně může být, že do teď nic neteklo a teď teče.
Serou do druhých? Ty jim poštíš vodu do bytu, to mají jako nechat být? Naopak, ty jim sereš vodu do bytu.
Jsi vlastník bytu, ne pán světa. Vlastnictví je taky spousta povinností a spousta sraček, který musí vlastníci řešit.
Zbytek nekomentuju, to je jen kvičení rozmazleného spratka.
Vašim cílem by mělo být situaci urychleně řešit. Ono se to může zbytečně prodražit. Že se sprchujete/koupete stále stejně je irelevantní. Na druhou stranu, chápu, sousedé mohou být problematičtí. S tím však nic neuděláte. Na nás kdysi v bytě taky ze stejného důvodu zvonili. Poté co jsme byli 14 dní pryč. No, provedl jsem je naším bytem aby viděli jak to u nás vypadá a pak už na nás nikdy nezvonili. Vždycky už jen na sousedy nad námi
No jde o to, že já tu nebydlím chvíli a vím, že už se tu řešilo, že tekla voda k sousedům pod námi a vždy to bylo od souseda nahoře nebo uplně nahoře prasklo potrubí nebo co. Mě prostě přijde divné, že zrovna v době co se krásně naložim do vany a zasloužim si užít si klid, protože mam stresovou práci, byt si v pořádku platím, nedělám čurbes, nedělám kravál, jsem klidná sousedka, tak zrovna v té době najednou ode mě teče voda? To prostě je určitě blbost, od nás nikdy netekla voda, vždy to bylo nad námi a najednou vyrvál na chodbě těsně před 22h. a zároveň chvíli po tom, co jsem si dovolila se ve vlastním bytě vykoupat. Navíc já si zasloužim klid a ne řešit tohle, nikdy to z tohodle bytu neteklo. No já si otevřu tu kachličku tady co je vyndavací a posvítim si dovnitř baterkou pod vanu, jinde to asi nebude a uvidim jestli tam bude louže nebo sucho, ale teď jsem unavená, tak až později. A jestli to nebude ode mne tak ať si mě nepřejou. Oni vědi, že jsem vlastník chvíli a žiju tu sama, tak si dovolujou, protože já si přece proti jejich přesile neporadim. Tak to ale zažijou moje druhé nasrané já, jestli si myslej, že si nechám srát na hlavu. O to právě jde, že oni dávno vědí, že z tohodle bytu to nikdy neteklo, ale teď tu žiju sama, tak zvoněj na mě, protože si myslej já nevim co, že se tu cachtám tak, že mam vodu všude okolo vany?
Moje otázka je jestli je tu nějakej odborník a napíše mi, jestli na mě mohou ušít boudu, protože nejsem instalatér a nerozumim tomu. Sousedka pode mnou si na zdi vytvoří mokrej flek, správce vchodu je s ní domluvenej a správce bude tvrdit, že našel někde zdroj, ze kterého to teče u mě v bytě a pak se rozdělej o mý prachy, pokud to budu platit ze svýho, to známe tyhle triky, tak já si ale zaplatim a zavolám odborníka instalatéra, nezávislého, aby se na to kouknul, jestli je to opravdu pravda, že to jde ode mě než to budu řešit, že škoda půjde za mnou a třeba na pojišťovnu. Poradíte mi nějaké odborníky instalatéry, s kterými máte dobrou zkušenost poblíž Prahy? Nenechám si srát na hlavu jen proto, že nejsem instalatér. Můžete mi napsat všechny možnosti odkud to může v bytě téct?
"Mě prostě přijde divné, že zrovna v době co se krásně naložim do vany... ...tak zrovna v té době najednou ode mě teče voda."
Mně přijde naprosto logické hledat souvislost v tom, že mi prosakuje voda stropem právě ve chvíli, kdy se někdo nade mnou ráchá ve vaně. A ano, přijde mi naprosto normalní hledat únik vody ve chvíli, kdy ta voda teče a nečekat až na pracovní dobu. Zbytek o náročné práci, realaxaci, závisti etc. jsou nesouvisející bláboly.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.