Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyúčtování elektřiny termín

Od: hanka odpovědí: 10 změna:
Dobrý den,
je prosím možné, aby můj přítel tvrdil, že v tuto chvíli platí 10 000 Kč měsíčně za elektřinu (teplo, možná klimatizaci) z už předchozí zimy, kdy už loni v červnu dům prodal? Prý mu jinak hrozí další exekuce, přitom byl do podzimu v insolvenci, kterou přerušil.
Prosím, jde mi o termín, pravděpodobnost, zda mi nelže. Exekuce a insolv.se mnou neřešte, prosím, nerozumím jim, pro mě nová věc.Dekuju.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

0x

Dům prodal,elektřinu si nechal napsanou na sebe,tu musí platit a nový majitel mu dá peníze do ruky.Hypoteticky.

hanka
hodnocení

Děkuju.
Ne, on tvrdí, že to je vyúčtování z predlonske zimy 2023/2024.
Elektřina za teplo ( asi klima).
Mně není jasné, když červen 2024 prodali, že by platil zpětně vyúčtování v červenci 2025 za zimu 2023/24.
Kdy mohlo vyúčtování prijit? Pokud by došlo třeba loni v září 2024, za jak dlouho je upomínán?
Děkuji
hanka
hodnocení

Tak jde o elektrokotel. Ne klimatizaci.
mate59

Pak kecá,tahá vás za nos.Mně přišlo vyúčování za 23/24 v březnu 2025.Nebo kdyby měl vysoký nedoplatek, dodavatel en. by mu dal splátkový kalendář,ale se mi to nezdá.

hanka
20.07.25 18:24
hodnocení

Děkuju.

robocop
hodnocení

0x

To závisí u jakého je obchodníka a kdy si nechal zafixovat elektřinu. Tak se ho zeptejte jaký má produkt. Jsou tam pokuty. Pokud nesplácel, tak se to prodraží na těch pokutách. Např. Innogy má fix na 15 měsíců nejkratší, ale je tam i 36 měsíců. Ale když topí elektřinou tak to bude mít drahé a vytápí tím celý dům? A ohřívá tím vodu? A má třífázový jistič? Kdyby měl třeba od ČEZu Ceník elektřiny pro domácnosti
Elektřina Bez starostí na 1 rok - cez.cz/... - tak Přímotop 4205 za měsíc, Elektrické topení 4205 kč včetně DPH, pak záleží na tom jističi a na spotřebě. Ale je tam přes pět tisíc za megawatt hodinu, tak jestli topí fakt hodně, tak asi jo, možné to je.

hanka
hodnocení

Děkuji.
Šlo mi hlavně o termín.
Jestli může teprv platit za elektřinu odebíranou před rokem a půl, když rok už dům je prodaný.
Ale moc děkuji za vysvětlení variant.
robocop

Tak asi splácí dluhy včetně pokut za nedodržení smlouvy. Ale já myslel, že by s ním tu smlouvu měli přerušit, když ji porušil, ale vznine mu určitě pokuta. Nejlepší by bylo kdybyste ohledně tohoto zavolala do Innogy nebo ČEZu jak vysoké jsou pokuty a jak se to řeší, jestli tu smlouvu s dlužníkem rozvážou... Já si myslím, že mu elektriku odpojí a nebudou ji dodávat dokud nezaplatí dluh. To by bylo logické. A kdyby nesplácel, tak by mu vznikl dluh, ale v tom se nevyznám, tak nevím co splácí. Přece jestli je dluh, tak se prodá a exekutor to vymůže. Ale když byl v insolvenci... fakt nevím.

hanka
hodnocení

Děkuji Vám.
On už ten dům nevlastní celý rok.
Já jen nevěděla, jestli mi lže, že platí teprv teď.
Děkuju Vám za podrobně odpovědi, vážím si toho.
Krásné dny.H

hodnocení

0x

Možné je všechno, klidně i to, že z vás tahá peníze jako na zaplacení elektřiny. Na všechny platby existuje nějaký doklad, předpis, na jehož základě se to platí. A není nic jednoduššího, než vám ten doklad ukázat. Pokud neukáže ... tak je to opravdu přítel?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]