Dobrý den, prosím o radu. Mám svépomocí zatepleno, 160mm v lepidle. Řeším finální fasádu a uvažuji nad dřevěným obkladem, palubky. Poraďte, jak případně připevnit rošt na stěnu. Asi špatně hledám, ale cca 300mm šrouby s hmoždinkou budou stát skoro stejně jako obklad...závitové tyče jsou možnost, ale asi tak daleko nedostanu chemickou kotvu...? Díky
Jen k té chemické kotvě, Tu aplikační spičku co je k tubě s chemickou kotvou si stačí prodloužit buď dostatečně tuhou trubičkou, nebo jsem říznul 2 další špičky a těmi to nastavil a slepil izolačkou. Tak jsem se dostal i přez 20 cm izolantu. Jen to nedělejte chemickou kotvou na zimní podmínky, to co z díry vyteče vám polsyteren spálí, jestli teda nemáte vatu. Co se týče roštu na zateplení, nechám komentáře na jiných.
Ten štít bych udělal nastojato už od vaznic a kolem oken nějakou hezkou obálku a hned to bude vypadat trochu lépe.
tom87
Jasně, to je v plánu, tohle je jen návrh umělé inteligence pro představu.
tm
Ta svislá prkna vymyslela fakt inteligence
km
palubky se dost sesychají na slunci v exteriéru, moje zkušenost je taková, že se dokážou seschnout natolik (i když bylo dřevo už řadu let vyschlé), že vzniknou mezi prkny mezery. počítejte s tím.
tm
Milan: ono je také drevo a dřevo. Třeba akat je prakticky šedý za chvíli a vypadá i hezky. Ale kdo si koupí akat...
K ceně vrutů - ano,též jsem se orosil, když jsem zjistil, že nerez vruty budou stát téměř stejně jako polystyren... cca 60 procent se dalo v nerezu, zbytek klasika. Vruty jsem kupoval na kutil.cz a část allegro, tam to bylo nejlevnější,co jsem našel. Můžete samozřejmě zkusit hledat na bazoši atd. A koupit aspoň něco tam
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.