Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odolné boty

Od: milis® odpovědí: 19 změna:

Kdopak poradí, které boty vydrží 9 letému klukovi déle než 5 měsíců. Columbia - odlepená podrážka po 5 měsích, Adidas - odlepená špice po 5 měsících. No a "slavné" boty Keen - odlepená špice u obou bot a prasklý pásek držící šněrování po měsíci.Reklamace sice pokaždé uznána, ale už nás to neba. Asi najedu na styl koupit levné, nereklamovat a zahodit.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Odolné boty je třeba hledat v kategorii trekové nikoliv běžecké, vycházkové a podobně. Nemohu hodnotit jeho styl nošení bot ale já mám jedny boty na všechno a na všechny roční období a vůbec se o ně nestarám. Měním je co necelé dva roky ne kvůli poškození ale kvůli ochozené podrážce že už mají horší vzorek.
Teď mám Merrel sportisimo.cz/...
Předtím jsem měl Jack Wolfskin sportisimo.cz/...
Samozřejmě otázkou je co cena a hlavně co vzhled pro mladého a že nejsou takový in, módní a tak dále známe to
doplněno 17.07.25 19:29: A samozřejmě vše co je v kategorii dětské tak počítají že ty boty vydrž plus mínus půl roku a pak vyroste noha takze nemají důvod dělat kvalitní aby vydržely dlouho

mm
hodnocení

1x

Tak tyhle Keeny keenfootwear.cz/... vydrží opravdu všechno, za to ručím (a nejen já, v zákaznických žebříčcích bot se už léta celosvětově drží v top 100). Ale pro devítiletého kluka ještě nejsou, ani velikostí, ani stylem.

Vydržte, za chvíli začne potomek znovu růst, takže nové boty co půl roku se stanou nutností.

A potom už synátor začne do výběru mluvit sám. A když si zvolí líbivý aušus, budete mít alespoň příležitost k výchovnému " Vidíš, já ti to říkala."

hodnocení

1x
Vy ste v tom snad chodili ne? Vy si dovolite ty boty jako prijit reklamovat, pritom po nich normalne slapete !? ... jinak v navodu pispu ze boty muzete mit na noze, nic o slapani pk nich tam neni, a zato tam mate ze musite boty casto menit. Kolikrat denne si menite venkovni boty? Pokud nemate na vychazku aspon 5 paru tak to opet vubec nedodrzujete...

hodnocení

0x

Kvalitní boty nemusí být drahé. Doporučuji tyhle barefoot BOSKY junior od značky Bennon bennon.cz/... Jsou zdravé pro dětská chodidla a prakticky nezničitelné. S partnerem si už jiné nekupujeme. Pro syna vás vyjdou na pěkných 850 Kč.

re4zon
Neverim tomu, ze v tehle cene neco vydrzi. Uz dlouho hledam kvalitni druhe k mym primarnim a nic pod 2000 podle lidi z barefoot komunity neexistuje, z toho co jsem si osahal bych jim dal za pravdu. Schvalne je koupim a dam za rok vedet.

Dejte vědět. Je to český výrobce. Partner i já je nosíme denně. Jezdíme na kole a hodně chodíme po městě. Po roce je možná tak ošoupaná trochu podrážka, podle toho, jestli hodně šoupete nohama nebo ne. Nikdy se jiným způsobem nerozbily. Žádný žralok, žádné protrhnutí, ani nic jiného.

bear
hodnocení

0x

Obuv Meindl

fik
Už taky ne. Pohorky Meindl za 10 tisíc, které jsem měl cca 10x na lehčím treku a odlepila se vibramová podrážka. Po záruce, snaha řešit to že strany výrobce tragédie.
bear

Tak Saltic? Mám zimní a už 12let bez vady.

fik

Fiku tohle je vlastnost všech bot kde je tlumící vrstva z PUR pěny. Ta se ca po 7-10 letech začne rozpadat a naráz upadne celá podrážka, což je na tůře kdesi v horách supr věc *ua*

Rychleji se to rozpadá paradoxně u málo používaných bot.. Dělají to i ty nejdražší boty a je to napříč značkama i těma nejznačkovějšíma, obecně pohorky do těžkého terénu. Lehčí boty maj tlumicí pěnu EVA a ta tenhle problém nemá... Jediný řešení je mimo civilizaci nebrat boty starší 5 let (nebo mít aspoň tenisky abys měl v čem dojít do civilizace, příp. aspoň stříbrnou pásku *smich*...

Dá se mezivrstva resp. celá podrážka dát nová, u nás např. Saltic, Restday, nebo to jde poslat třeba i do Meindlu...

hodnocení

0x

Zdravím,

U mě v rodině se osvědčily boty Prestige ,nikdy žádný problém, doporučuji boty-prestige.eu/...

mm

"Prestižky" samozřejmě nezklamou. Ale myslím, že i některé devítileté děti by o nich mohly (od rodičů) vědět, takže syn by se mohl stát terčem blbých vtipů o "lůzrech" a "sockách".

Teprve ve vyšším věku je lze hrdě nosit jako "kultovní klasiku" případně jako "hipsterský výstřelek".

halamus

Taky chodím, kde se dá, v botách Prestige, a o ty naprosto klasické černé. Po městě, na procházky, na hory, v létě, v zimě. Akorát v zimě, pokud to na na horách klouže, na ně nasazuju nesmeky.

Výdrž 2 roky, kdysi to bylo 4 roky. Nevím, zda je to to nižší kvalitou nebo tím, že moje váha je vyšší, než za mlada.

Výhodně v Canis nebo jiné prodejně pracovních pomůcek a oděvů, ale možná i jinde...

hodnocení

0x

Ono to může být i díky chůzi toho 9letého kluka a bude jedno, co bude mít za boty...

Nicméně - kvalita Merrell nějaká je, ale také to je za vysokou cenu. Stejně tak Rieker nebo Goretex.

Na běžné nošení bych hledal Merrell v akci - kolem 1200,-

re4zon
Rieker uz udajne ne. V ramci ekopokroku pry presli u vseho z kuze na nahrazky a kvalita stoji za hov**. Info od prodavacek z jejich obchodu.

hodnocení

0x

Baťovky (kupované ve vojenském vybavení,normálně u Bati nebyly k mání)) nošené léto - zima, první vydržely 4 roky( sešlapaná podrážka), druhé taky...poslední odešly po 2 letech s tím že podrážka už se začla rozpadat.Aktuálně už se bohužel nevyrábějí - možná nějaká speciální armádní série

aiou
hodnocení

0x
Tedy nevím mám dva kluky, běhají pořád venku voda, písek, pořád kopou do balónu, jezdí na kole a podobný problém jsme nikdy s botama neměli to máme zkušenosti i se stejnými značkami

boty
hodnocení

0x

U bot řeším spíš pohodlí než výdrž, zimní mám Columbia a drží už víc než 5 let, v létě většinou Skechers, těch 5+ let mi vydrží taky, po horách teda zrovna neběhám.

helenka
hodnocení

0x
Máme dobrou zkušenost s botami AlpinePro. Nejsou ani extra drahé. A jinak co dělá kluk s botama? Pořád do něčeho kope, leze v nich na stromy?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]