Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zbavit se kuny

Od: rex® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den. Bydlíme celoročně na chalupě na vesnici. Poslední 3 dny jsme na dvoře a různých místech začaly nacházet kuní výkaly. Máme na zahradě skadkou třešeń tak tam chodí. Manželka ráno uviděla 5 mládat jak utekly do trubky od kanalizace deštové vody, která je mimo náš pozemek. Dnes jsem stopy po nich našel u kolny. Mám pocit, že si hledají místo kde se usídlit. Na půdě máme plašič. Půda je zeteplena vatou s příměsí skla v další části jsou zbytky sena. Poradte prosím co s tím, aby nám nenalezly do domu. Manželka odmítá pořízení pejska, který by je určitě proháněl.Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pletivom a plechom utesnit kazdu moznost, kadial by sa dostali do objektu. Izolacnu vatu miluju, robia si v tom hniezda.

hodnocení

0x
Co takhle sklopec k té rouře? Nějakej delší, aby se jich pokud možno chytilo víc.
Skoro by to chtělo udělat past na míru kolem té roury, počkat si a zavřít rouru, až tam bude celá rodinka.
km
to je pouze teoreticka rada...
Něhoho může bavit si zahrát na Robinsona. ;)

bramburka
hodnocení

0x

Pokud muzu doporucit, tak v kulne nechte pres noc hrat radio. To opakujte nekolik noci po sobe. Pres den tam chodte a tleskejte nebo delejte nejaky hluk.
Pred skviry od dveri rozsypte strouzky cesneku, levandule, mydla - vsechno, co jim nevoni.
Zatim chodi asi jenom na ty tresne, ale budou si delat hnizdo. Tak pozor.
U nas to trvalo 14 dni, ale pak kuna zmizela. Pohrozila jsem ji dechovkou *smich* Prestehovala se do dilny, ale i tam radio zabralo, a to uz za tri dny!

hodnocení

0x

Ja s kunami mierovo nazivam, vidim ich na fotopasci, obcas zoberie vyhodeny orez z masa liska, obcas kuna, jezko, macky. Nikdy neskusala niekam vliezt, pride a odide, byva zjavne inde. Aj auto mozem nechat na dvore, ziadne pohryzene kable.

Co sa maciek tyka, tie maju pred nou respekt a radsej idu prec.

mate59

Mierové nažívanie by skončilo hneď potom,keby sa presťahovala k vám na povalu.

km
hodnocení

0x

u mě pomohlo opakovaně masivně vystříkávat půdu starýma pičifukama

mm
hodnocení

0x

A nějakou kamarádku s pejskem, která by vás často navštěvovala, by vám manželka nepovolila?

Samozřejmě i s tím pejskem, aby vám to tam všude co nejvíce občůral.
(Kamarádku s tygrem či medvědem asi seženete hůř; ba i kamarádů je v této sortě poskrovnu.)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]