Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Bydlíme celoročně na chalupě na vesnici. Poslední 3 dny jsme na dvoře a různých místech začaly nacházet kuní výkaly. Máme na zahradě skadkou třešeń tak tam chodí. Manželka ráno uviděla 5 mládat jak utekly do trubky od kanalizace deštové vody, která je mimo náš pozemek. Dnes jsem stopy po nich našel u kolny. Mám pocit, že si hledají místo kde se usídlit. Na půdě máme plašič. Půda je zeteplena vatou s příměsí skla v další části jsou zbytky sena. Poradte prosím co s tím, aby nám nenalezly do domu. Manželka odmítá pořízení pejska, který by je určitě proháněl.Děkuji.
Pokud muzu doporucit, tak v kulne nechte pres noc hrat radio. To opakujte nekolik noci po sobe. Pres den tam chodte a tleskejte nebo delejte nejaky hluk.
Pred skviry od dveri rozsypte strouzky cesneku, levandule, mydla - vsechno, co jim nevoni.
Zatim chodi asi jenom na ty tresne, ale budou si delat hnizdo. Tak pozor.
U nas to trvalo 14 dni, ale pak kuna zmizela. Pohrozila jsem ji dechovkou Prestehovala se do dilny, ale i tam radio zabralo, a to uz za tri dny!
Ja s kunami mierovo nazivam, vidim ich na fotopasci, obcas zoberie vyhodeny orez z masa liska, obcas kuna, jezko, macky. Nikdy neskusala niekam vliezt, pride a odide, byva zjavne inde. Aj auto mozem nechat na dvore, ziadne pohryzene kable.
Co sa maciek tyka, tie maju pred nou respekt a radsej idu prec.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.