Zdravím, potřebovala bych poradit, jestli je možné připojit hadici na zalévání kytek na balkoně ke kohoutkum pod dřezem. Představovala bych si, že pod dřezem budu mít hadici cca 5m, kterou vytáhnu, když budu zalévat kytky na balkoně. Aktuálně taham kýble s vodou a je to neuvěřitelně náročné. Díky moc
Na konec hadice stříkací pistoli podobné konstrukce, je více typů. Otevřu ventil pod dřezem, vytáhnu hadici na balkon. Zvolím typ postřiku, proud, sprcha a pod. podle možností postřikovače. Ventil na pistoli zabrání vytékání vody tam, kde nemá. Záleží také na pečlivostí vyhotovení montáže a kvalitě materiálu...
To je docela zrádný, při "zavření" vody ventilem na konci hadice je velká šance, že už uživatelka nezavře kohoutek na začátku hadice. Venku o nic nejde, když sem tam někde něco teče, ale pro takový provoz v interiéru je potřeba vše mít hodně kvalitní a kvalitně pospojované. Efit: No fuj, a rozhodně bych v interiéru nešel do těchto plastových nekvalitních a nespolehlivých rychlospojek. Rychlospojkám bych se spíš vyhnul úplně.
pavel2
tomkk: s tím musím souhlasit, protože zapomene jistě občas. Když to ale bude nad dřezem, aby to teklo do něj tak budiž, ale další věc je kam bude stáčet tu hadici do dřezu určitě ne a bez pistole na konci to také nepůjde. Já tedy nevím, ale pokud jde o balkon klasický tedy panelák tak také zalévám a stačí mi 3x 1L lahve na to a kdyžtak mám i 5L od vody a ta stačí bohatě a těžká není a 5 m ho odnest také ne.
mm
Pro tyto účely máme připravenou hadici s koncovkou, která se montuje na dřezovou baterii místo perlátoru.
Znamená to samozřejmě manipulaci při každém zalévání, ale máme jistotu, že to pod dřezem nebude skrytě kapat. (Nemluvě o tom, že do té skříňky by se to už nevešlo.)
pavel2: Také bydlíme v paneláku a 3 litry na zalévání mi rozhdodně nestačí. Preferuji zálivku "méně často, zato pořádně" a spotřebuji přitom kolem 20 litrů. Těch 20 litrů jednou týdně bez problémů nadvakrát odnesu v konvi z koupelny. Hadici jsme používali, když jsme měli lodžii ještě mnohem "zelenější" a pěstoval jsem tam například vodní a bahenní rostliny.
Tehdy si jedna všetečná sousedka na schůzi stěžovala, že "některé partaje dokonce stříkají na balkoně hadicí", což byl samozřejmě nesmysl.
Samozřejmě, že ano, ale není to jen o připojení, ale i o vyřešení toho, aby vám z té hadice pod dřezem potom nevytíkala voda do skříňky pod dřezem a nehnila vám skříňka, nebo v horším případě jste nevytopila sousedy.
Jak uz tu padlo, tohle je o hubu, resp o vytopeni. Taky jsem to tesil a radsi si udelal prechodku misto perlatoru. Pokazde odsroubuju perlator, nasroubuju prechodku na hadici a pak zas vratim zpatky. Kdyby neco teklo, potece to do drezu a nemuzu na to zapomenout.
Technicky pre vodara ziadny problem, rovnaka situacia, ako by ste chceli dopojit pracku / umyvacku riadu. Dokonca je tam rovnaky zavit.
Len velky pozor, ked raz zabudnete zatvorit ventil na zaciatku hadice a rupne vam sprcha na konci, tak vytopite kvalitne seba aj susedov. Ak si toto ustrazite, bude to bezpecne. Vzdy zatvorit ventil !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.