Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Postup malování na tapetu

Od: matymat® odpovědí: 4 změna:

Jsem starší dáma, která si usmyslela. že si kuchyň vymaluje sama. Kuchyň je vytapetovaná mnoho let, tudíž je ta papírová

tapeta mastná. Když bych tu tapetu umyla (na strhávání se necítím) houbou a saponátem, dalo by se po zaschnutí

malovat rovnou válečkem? Není to moc jednoduché? Nechci, aby to stálo majlant. Děkuji za rady

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nedělejte to. Tapeta nátěr neudrží. Bude se odlepovat a výsledkem budete zklamaná. Každá tapeta se dá odstranit za vlastní čas zdarma.

prostromek

Jestli jsou tapety nalepeny na novinový podklad, tak bych to strhávání svěřila firmě. Přece jenom navlhčit a chvíli počkat až provlhne. Je to o párkrát, než člověk najde ten správný fígl.

Nevím kolik obnáší ,,starší dáma,, mě je za chvíli 70 a celou velkou místost bych už nedala.

Nyní tedy dělám schodiště, ale na podsvisel (strop) si už netroufnu.

prostromek
hodnocení

0x

Je docela možné, že se provlhlá tapeta odlepí. Záleží na kvalitě lepidla, tapety, podkladu.

A také, co to je za tapetu. Budete omývat vodou s jarem, tak aby se Vám to neodlepilo, nebo sežmoulatělo.

---------

Bude stačit jeden nátěr? Přetřít a již nezasahovat, nechat uschnout.

Nátěr bude muset být hustý.

Existují ale přetíratelné tapety, které jdou přetřít dvakrát až třikrát, ty byly povětšinou bílé se strukturou..

0rion
hodnocení

0x

Nejlépe uděláte, když si to na kusu vyzkoušíte. Podle mě by výsledek mohl být uspokojivý za předpokladu, že tapeta je dobře přilepena. Před pár lety jsem válečkem přetíral papírovou reliéfní tapetu, která časem ztratila bělost a zežloutla, ale jinak ji nic nebylo. Podařilo se, ani jsem nečekal, že to bude vypadat tak dobře. Jen je třeba počítat s tím, že překrytí tapet bude stále vidět. Před malováním je nutno tapety prohlédnout a vyspravit špatně držící části, především spoje, tedy překrytí okrajů, musí dobře držet, protože pokud se při malování odlepí, je to obtížně opravitelné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]