Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Paletový vozík teče olej

Od: dexolus® odpovědí: 3 změna:

Ahoj, nemá někdo zkušenost s vytékáním oleje z paleťáku? Jde to vidět na foto. Vytéká to okolo pístu. Jak moc složitá by byla oprava? Je tam někde nahoře jen těsnící kroužek nebo to znamená rozebrat celý? Díky :)

Paletový vozík teče olej
Paletový vozík teče olej #2

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

fandaporadny
hodnocení

0x

Zdravím, podle typu paleťáku se koupí sada těsnění, je tam těsnění na celý válec. válec se musí vyháknout z rámu, pak se povolí vrchní šroubení ve kterém je uložené těsnění. Když je to rozdělané, bylo by lepší i vyměnit celé těsnění na pístu. Na boční matice nesahat - tam jsou pístky, kuličky a pérka. Podle typu štítku koupit správný typ těsnění, je víc druhů

hodnocení

Díky, těsnění podle typu jsem našel. Tak se do toho někdy pustím..

hodnocení

0x

Přiznám se, že za x let, co jsem dělal těsnění, jsem paleťák neměl rozebraný. Asi to bude snadnou dostupností náhradních dílů a jednoduchostí konstrukce. Občas se někde vyskytne konstrukce s plunžrem (to je pístní tyč a píst v jednom, postrádá to pístní těsnění), ale u paleťáku použití plunžru nedává smysl.

Takže předpokládám, že protéká těsnění na pístu, olej se dostává nad píst a stěrací kroužek ho samozřejmě neudrží. Tedy odpověď: Vyjmout válec a rozebrat na prvočinitele, těsnění vyměnit komplet. Dřív než někomu spadne paleta na palec u nohy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]