Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Záchrana plavek - zaprané

Od: siku odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,podařilo se mi zaprat krkolomnou černo-bílou kombinaci plavek na černo-šedou.Existuje možnost záchrany ve formě obarvení tak,aby se barva chytla pouze na šedý odstín?A jakou barvu použít včetně metody?Plavky jsou složení 80% poliamid+20% elastan.Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

1x

Milá siku,

bohužel tento materiál je na barvení potvora. Zkusila bych si koupit odbarvovač omylem zapraného prádla (mají třeba v DM), barvit bych rozhodně nedoporučovala.

Mimochodem, černo-šedá kombinace taky není k zahození - berte to optimisticky *slunce*

hodnocení

0x

Asi bych se bála, že když vylezu z vody, poteče po mě barva. *plac*

pepane*
hodnocení

0x

;)Pokud je už nechcete nosit, tak to riskněte.Úspěchu, ale moc nevěřím.Dejte prosím vědět jak to dopadne.*placni*

karelkarel
hodnocení

0x

Černošedá kombinace na polyamidu(elastan je jen tenounká "gumička" dělající pružnost textilie) je nejchoulostivější případ. Jistě máte k plavkám cedulku prát ručně do 30°C. Asi jste je vyprala v pračce při vyšší teplotě a tím vznikl nevratný stav. S tím už nejde nic zlepšit, jedině celé obarvit na černo, ale při tom barvení by mohly být zase ohroženy ozdoby nebo zapínání nebo švy. Doporučuji nechat to tak jak to je, každé plavky se za chvíli okoukají. Plavky nejsou podstatné, energii věnujte svému tělu a úsměvu, tím okouzlíte chlapy!

siku
hodnocení

Děkuji za vaši odpověď.Chtěla jsem za každou cenu plavky zachránit,když už jsem nepřemýšlela u praní,ale máte pravdu,nejde o život.Byl to jen pokus "co kdyby".Vaše odpověď mě minimálně povzbudila smířit se...takže velký dík.Siko

kejki

Pokud je to opravdu polyamid, tak ten naopak bere barvy velmi dobře, ideální jsou barvy na vlnu v kyselém prostředí, ale chytá i v alkalickém barvy na bavlnu. Výrobce je cheds, prodávají běžné drogerie. Černé kostky se sice také obarví, ale na černé to nijak vidět nebude. Elastan se mi většinou chytil taky.

sicu
hodnocení

Ahoj kejki,jen jsem chtěla poděkovat.Nakonec mi to nedalo,plavky byli tak či tak na vyhození,a dnes jsem se pustila do pokusu obarvení.Musím říct,že je to pecka.Mám černo- bordó kombinaci.Barva chytla skvěle a dokonce nepoškodila ani zapínání a nápis na plavkách.Takže se to povedlo a stálo to za to.Několikrát jsem vymáchala v octové vodě,nakonec přeprala v prášku a barva už ani nepouštěla.Fakt skvělý výsledek.Díky za radu jen tak dál.Sicu

kejki

Asi to bude v hodně chlorované vodě v bazénu postupně světlat, ale jsem rád, že se podařilo. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]