Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava ploché panelové střechy asfaltovými pásy? Nebo nějakým tekutým asfaltem?

Od: streda odpovědí: 2 změna:

.Na panelové kolně po předcích - Jak by jste opravu vyřešili?
Jsou tam asfaltové pásy na ploše asi 5 krát 12 m ( tažené svisle ve spádu odshora dolů po 5 m, ve 12 řadách – už je to tak 40 let staré a už to protéká

Takže mě napadlo to celé přeplátovat, anebo bude levnější natřít něčím Jako tekutý asfalt?

Týpek mi říkal že by to udělal pásy horizontálně... Co si o tom myslíte? Je lepší dělat Vodorovně nebo svisle nebo je to jedno? A ty původní pásy Za předpokladu že se vyčistí tlakovou vodou a nebudou tam nečistoty ponechat nebo odstranit?

Případně hoďte nějaký tip na vhodné pásy co vydrží dalších 30 let

doplněno 10.07.25 08:21:

na tu střechu pere slunce, dnes už je trochu zastíněna stromy takže zase ne tak moc ale stromy asi pořežu a na tu střechu asi hodím solární hadici...

Takže otázky stojí:

1) Dali byste pásy, nebo to provizorně natřeli nějakým tekutým asfaltem jenom tam kde je to narušené?

2) A pásy původní odstranit nebo nechat?

3) A Horizontálně nebo vertikálně - po spádu?

4) Tip na nějaké konkrétní pásy které dlouho vydrží a jsou levný?

doplněno 10.07.25 12:53:

Nějaké odpovědí už mi podal chytrák

* chatgpt.com/...

* grok.com/...

Tak prý po novu se kladou po vrstevnici tedy vodorovně... po spádu se kladly dříve

Zbývá otázka, jestli si to poslední dobou někdo nerešeršoval, který ty asfaktové pásy za dobrou cenu sehnat, alespoň 4 milimetrový? :) nebo dát PVC?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Každopádně a osobně ! bych strhal starou lepenku a A) dle stavu udělal případné srovnání plochy (něco podobného jako nivelační stěrka) a pak terve pentrace Pentral alp a navařit nové pásy se sklenou nebo al vložkou a po vrstevnici odspodu..

B) nebo fólii Fatrafol 807 -položit a svařit... nebo srovnat plochu a pak třeba fatrafol 810... ( fatrafol.cz/... )

Osobně raději fatrafol. Jinak snad jen neznalí -aspoň si nepamatuji a neviděl jsem- toto dělali podélně, vždy se to dělá po vrstevnici odpspodu nahoru , stejně jako keramické střecyh nebo z betonových tašek či šablon jako náhrada eternitu!

hodnocení

0x

Panelaky sa opravuju pasmi, ked je to dobre spravene, nepreteka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]