Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

WC koleno ke geberitu

Od: kopecky odpovědí: 14 změna:
Dobrý den,
Je toto reseni odpadniho kolena DN110 do Geberitu v poradku? Nějak se mi to nezdá. Nemelo by tam být vicero kolen s uhlem 45 stupňů?
Diky

WC koleno ke geberitu

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Při normálním provozu 90st kolena budou fungovat. Problém nastane né jestli ale až tam někdo spláchne nějaký předmět který se vzpříčí v potrubí. Za 2 90st kolena je velmi obtížné dostat se s čistící spirálou. Je li to technicky možné tak trvejte na 2x 45st. Pro inspiraci koukněte youtube kanál čistič odpadů, čistění gerberitů je tam hodněkrát.

hodnocení

0x

Více kolen to posune dál od zdi, original GEBERIT koleno je ještě ostřejší takže bych v tom problém neviděl

kopecky
hodnocení

Z tohoto kolena pokracuje trubka jeste cca 155cm...mam obavy ze budou problemy s ucpáním WC

Jaký je spád za kolenem?

kopecky
hodnocení

Rovina metr a svisly spad dolu

km
hodnocení

0x

nechápu jak to souvisí s geberitem (je jedno jestli an konci bude geberit nebo klasika záchod), ale já bych dal radši 2× 45 st., pokud by to šlo.

kopecky
hodnocení

Kolena tam asi nedostanu...
WC koleno ke geberitu #2
km

máte tam rozbočku, přesuvku, koleno obrácené a původní trubku. to koleno obráceně by mě asi trápilo víc, než jeho úhel, navíc je to o důvod víc, aby se v tom místě něco seklo

kopecky
hodnocení

Jaky modul koupit abych vymenil to obracene koleno? Dekuji.
km
Nerozumim dotazu. Modul ceho, geberitu? Jak uz jsem psal, geberit nema na problem ve vasem dotazu zadny vliv. To puvodnu potrubi predpokladam HT neni, ale nejaky novodur? Pokud ma silnou stenu, muze se tam skutecne v budoucnu neco seknout... Jaky je vnitrni prumer toho novoduru?
kopecky
hodnocení

DN110 to je. Tam to instalater urizl a pokracoval nad podlahu. Potrebuji od toho bodu napojit a pokracovat dal smerem ke geberitu. Ptal jsem se na modul kolena nebo úzké spojky...Dekuji
kopecky
hodnocení

Tak jsem si to upravil sam, muze byt? Spojka HT, 2xkoleno 45.
kopecky
12.07.25 16:20
hodnocení

WC koleno ke geberitu #3
km

ano, toto je imho lepší řešení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]