Ahoj. Chlapi poraďte prosím se správným průřezem vodičů do podružného rozvaděče. Je to rozvaděč, který bude napájet dvě patra RD. Od hlavního rozvaděče vzdálenost +/-20m, kabel bude veden v liště. Hlavní jistič 3x25A. V patře běžné pokoje, tzn. zásuvky a světla, tedy žádné velké výkony. V přízemí totéž, plus kuchyň (myčka, indukce, lednice, rychlovarka), pračka, sušička. Taková klasika. Tepelko má své jištění v hlavním rozvaděči. Je mi doporučován CYKY 5x10. Ale já si říkám jestli je to nutné. Mě se to zdá naprosto zbytečné. Že mě stačí šestka? Můžu v tom podružném rozvaděči snížit jištění na 3x20A, abych třeba získal rezervu, teoreticky tam 25A nepotřebuji, takový odběr v jednu chvíli snad není reálný. Ale myslím, že i když tenhle přívod budu jistit 25A, tak mi šestka stačí. Nebo? Děkuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.