Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím vyčistit fritézu

Od: requied® odpovědí: 2 změna:

Zdravím,

čím se nechá jednoduše vyčistit ztuhlý olej ve friťáku?

Děkuji za tipy...

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

8976*
hodnocení

0x

zapnout -ohřát - vytřít...

karelkarel
hodnocení

0x

Před dvaceti lety jsem po půlročním mírném používání odložil fritézu jako zbytečnou a velmi obtížně čistitelnou a od té doby používám teflonový rendlík s vysokým okrajem do kterého mám patřičný vkládací nosič-sítko(někde prodávají jako komplet) a smažím takto "ručně" - musím hlídat teplotu smažení, což je jednoduchá praxe. Jestli máte nerozebiratelnou nebo rozebiratelnou fritézu blbě čistitelnou, doporučuji si koupit novou se zaměřením na dokonalou jednoduchou čistitelnost i v myčce, to znamená vyjímatelnou nádobu i víko. Po opakovaném smažení kuřat se na mnoha místech, i ve víku, udělá gumová pružná všemuodolávající hmota způsobující svou neodstranitelností šílenství čističi. Možná by pomohl parní čistič - kachna a trpělivost. Tyto problémy jsem zrušil nepoužíváním fritézy a návrat k primitivismu. Olej pak přeliju za tepla přes jemňounké sítko, které opláchnu troškou vařící vody z rychlovarné konvice a je za dvě minuty vše vyčištěno. Přeji hodně úspěchů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]