Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám dva elektrické (230V) vyžínače na trávu. Oba jsou na plastové struny. Je u nich problém že jakmile chci séct nějaký sinější plevel nebo vysokou trávu, tak se struna rychle usekne a musím pak rozdělávát hlavu a vytáhnout. A zase se to opakuje. Není to tedy na sečení silnějších trav a plevele.
.
Měl jsem v ruce pár benzinových křovinořezů, ale nemám je vůbec rád. (váha, vibrace, startování) A nemám o ně zájem.
.
Prosím o radu, zdali se dělají i elektrické vyžínače či křovinořezy na vysokou trávu nebo silnější plevel. Jestli můžete uvést vaši zkušenost, jak jste s tím spokojení, co by jste doporučili či naopak nedoporučili. Děkuji moc
Jak struny skladujete?
Plastová struna se musí sklaovat v kýblu s vodou a v temnu.
Jak plast stárne, vyschne a UV záření slunce ho zdegraduje, tak pak je šíleně křehký a neusekne ani silnější starší stéblo a celá cívka je na vyhození.
Vždyť to píšu.
Aby ten kus plastové struny neztratil pružnost a nekřehnul.
Ale můžeš to skladovat v sudu s vínem. Bude to mít stejný efekt.
Rozhodně lepší než to mít v suchu v garáži a pak se divit, že se co chvilka v příštím roce při sečení láme a ubejvá moc rychle.
Stihl to má i v manuálu.
Někdo objevil Ameriku?
Kupuju hvězdičkové struny s drátem do benzínu i elektriky a skladuju v garáži ,nikdy problém nebyl možná tím že je mám v regáku nad darlingem...jinak k dotazu - některé druhy plevele nevezme ani struna na benzínovém křoviňáku
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.