Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektrický (230V) křovinozeř na vzrostlou trávu

Od: dotaz odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, mám dva elektrické (230V) vyžínače na trávu. Oba jsou na plastové struny. Je u nich problém že jakmile chci séct nějaký sinější plevel nebo vysokou trávu, tak se struna rychle usekne a musím pak rozdělávát hlavu a vytáhnout. A zase se to opakuje. Není to tedy na sečení silnějších trav a plevele.

.

Měl jsem v ruce pár benzinových křovinořezů, ale nemám je vůbec rád. (váha, vibrace, startování) A nemám o ně zájem.

.

Prosím o radu, zdali se dělají i elektrické vyžínače či křovinořezy na vysokou trávu nebo silnější plevel. Jestli můžete uvést vaši zkušenost, jak jste s tím spokojení, co by jste doporučili či naopak nedoporučili. Děkuji moc

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

2x

Jak struny skladujete?

Plastová struna se musí sklaovat v kýblu s vodou a v temnu.

Jak plast stárne, vyschne a UV záření slunce ho zdegraduje, tak pak je šíleně křehký a neusekne ani silnější starší stéblo a celá cívka je na vyhození.

proč v kýblu s vodou?

bear

Vždyť to píšu.

Aby ten kus plastové struny neztratil pružnost a nekřehnul.

Ale můžeš to skladovat v sudu s vínem. Bude to mít stejný efekt.

Rozhodně lepší než to mít v suchu v garáži a pak se divit, že se co chvilka v příštím roce při sečení láme a ubejvá moc rychle.

Stihl to má i v manuálu.

Někdo objevil Ameriku?;)

Kupuju hvězdičkové struny s drátem do benzínu i elektriky a skladuju v garáži ,nikdy problém nebyl možná tím že je mám v regáku nad darlingem...jinak k dotazu - některé druhy plevele nevezme ani struna na benzínovém křoviňáku

bear

Já kupuju origo stihl oranžové kulaté. A seče to i tlustou plevel.

km
hodnocení

0x

vedle výkonu a otáček je také podstatý parametr to, jak silná struna se tam dá namotat

pavlik
hodnocení

0x
Mohu doporučit BOSCH AFS 23-37, je fakt silný, takže je bohužel těžší, ale už to prostě není vyžínač pro babky.

ttt
hodnocení

0x

ja jsem koupil toto: Aku křovinořez 2 v 1 PPFSA 40-Li B3, 2x Smart 4 Ah

kdyz byl v akci, za 3000.

Pouzivam se pevnym trojramenym nozem. Sekal jsem s tim bodlaky i ruze.

Otazka je na jakou plochu to ma byt.

hodnocení

0x
Pisledních 10 let kupuji v Tesku šedé plastovè struny s ocelovým jádrem. Vydrží o víc, než samotný plast. V akci bývají hodně levné, jinak stojí cívka tuším 150 Kč, ale ani to není nic hrozného. Ale používám je do benzíňáku, elektrické vyžínače jsem vzdal tak před 25 lety, možná jsem měl smůlu, ale ty komutátorové motory v nich mi nikdy dlouho nevydržely.

hodnocení

0x
Je úplně jedno co koupíš pokud budeš používat tenkou plastovou strunu.
Koukni na Temu a kup si tam kovové struny aspoň 2,5mm (stojí v přepočtu cca 50kc za 15m) a pokud se ti nevejde do aktuální hlavy tak si tam kup ještě novou kovovou hlavu s větší dírou (cena kolem 150kc) a budeš spokojen.

hodnocení

0x

Syn mi koupil elektrický křovinořez kabelový jak na strunu, tak na trojlistý ocelový nůž. Vysoká tráva se dá sekat jedině tím ocelovým nožem zprava doleva podobně jako kosou. Strunová hlava se hodí na sekání nižší trávy a sice seká se směrem shora dolů.

hodnocení

0x

Mám zkušenost s "elektrickou kosou"Bosch, motor 1000W/230V, klasická struna 3mm, tento typ už není ke koupi. Dnes v nabídce podobná Stihl, trochu jiného provedení je Bosch ... Zvlášť silná struna: 3 ks průměr 3,5 mm o délce 37cm ...takže bez návinu, kusovka - čtěte recenze; za mně Stihl

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]