Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výsuvná noha kancelářské židle

Od: bery® odpovědí: 4 změna:
Zdravím rádce, při opravě (sváření praskliny) se mi povedlo zlikvidovat plastovou ovládací část pro aretaci nohy v horní poloze, takže po usednutí sjede dolů... V tom pístu je jen pružina, nebo tlak? Jde mi o to, jestli stačí z boku provrtat a horní polohu aretovat třeba hřebíkem strcenym do díry, nebo píst provrtáním otevřu a židle už nebude sama vyjíždět nahoru vůbec :) Díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den! Já jsem při řešení stejného problému kdysi dávní zjistil, podle nějakého obrázku řezu pístu, že v pístu je tlak, který se ovládáním přepouští z jedné "komory do druhé. Vzhledem k ceně nového pístu jsem to neřešil provrtáním, kvůli možnému úniku maziva, ale na trubku jsem z vnější strany upevnil v požadované výšce objímku, tvořící zarážku.

111®
05.07.25 16:52

Vhytré*palec*

Ještě doplnění a přiznání: Protože jsem byl "línej" tu objímku "vyrábět" zjistil jsem, že přesně "pasuje" pozinkovaná objímka /resp. připojovací svorka/ zemnící tyče. Ostatně pod židlí svorku na pístu nikdo, pokud se únavou neválí po zemi nevidí! *smich*

111®
hodnocení

0x

popttal bych se u výrobce, tedy jestli je na židli k nalezení...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]