Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektrický křovinořez - uložení nože

Od: aloisb® odpovědí: 1 změna:

Syn mi koupil elektrický křovinořez jak na ocelový nůž, tak na strunovou hlavu. Nechal jsem louku hodně přerůst a tak jsem chtěl posekat křovinořezem s ocelovým nožem. Při montáži jsem zjistil, že ocelový nůž zapadne do osazení unašeče a měl by být přitlačen kotoučem, který má uprostřed vybrání. Když jsem však dotáhl matici na závěrečný kalíšek, tak jsem zjistil, že nůž se na osazení volně otáčí a ten přítlačný kotouček na něj nedoléhá. Když jsem s tím zkoušel sekat, tak se nůž dostával do vibrací a vydával nepříjemný zvuk. Nějakým způsobem se však roztáčel, i když se v klidu na osazení volně točil. Vyřešil jsem to tak, že jsem pod nůž do osazení vložil tenkou plechovou podložku, tím se nůž dostal výš a přítlačný kotouček už na něj dosáhl. Nemohu však pochopit, že to z výroby takto pustili. Nebo je to schválně kvůli bezpečnosti, aby když nůž na něco narazí, tak se zastavil?

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Nějaká možnost protočení tam být může, ale určitě to nemá být úplně navolno, už kvůli těm vibracím, to by rychle odsralo ložisko. Něco jen tam špatně, buď chybí, je opačně, nebo nedosedlo kam mělo. U sekaček jsou běžné střižné klínky nebo šrouby, u krovinaku jsem se s něčím takovým nesetkal.
Možná by pomohlo označení nebo obrázek z návodu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]