Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký typ el.varné konvice?

Od: davidasis odpovědí: 22 změna:

Zdravím všechny,

po 20 letech, opravdu nekecám, dosluhuje naše el.varná konvice Braun, tak se poohlížím po nové. Líbí se mně ty skleněné, ale upřímně mám strach, že jsou náchylné a křehké. Máte někdo nějakou zkušenost? Pak ještě nerezové.

Díky :)

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

4x
Kupte jakoukoliv v Kaufu. Mají záruku 3 roky. Konvice dnes vydrží 2 roky a 2 měsíce. Mám už vyměněnou třetí. Při reklamaci nikdy nechtěli krabici ani otevřít. Špatnou konvici si nechají, hned jdu do regálu a vezmu si další.

tj
hodnocení

2x
Skleněnou jsem chtěl také, bohužel pokud nemáte fakt měkkou vodu, budete mít na skle vidět časem zaschlé kapky a nebude tak hezká, jako když je vystavená nová v obchodě, nebo na obrázku. Časem se může začít tvořit takový bělavý povlak (ano, vodní kámen). Na funkčnost to nemá žádný vliv, jen to není moc pěkné. Budete ji muset pravděpodobně častěji mýt. Koupil jsem si konvici Braun - plastové tělo, kde je pouze průhledný pruh, aby bylo vidět, kolik je tam vody a spokojenost.
bramburka

U me patri odvapnovani kavovaru a varne konvice ke kazdotydenni rutine pri uklidu. Takze zadny silny povlak se ani nestaci vytvorit.
Staci pouzit octovou vodu.

hujer

souhlasím s bramburkou. Měli jsme již několik plastové -většinou byl cítit plast i po dlouhé době. Kovová nepraktická..

Skleněná je v provozu třetí rok bez problémů. A to máme změřenou tvrdost vody více než 35 st.Německých,ale jak píše bramburka- 1x týdně projet octovým roztokem(nebo kysel.citronovou) a skutečně bez problémů. Navíc jí nemáme

na ukazování návštěvám, ale na přípravu horké vody- např. na čaj ap.

Lepší, než ocet, je kyselina citronová. Čistí minimálně stejně dobře a nesmrdí tolik, jako ocet.
km

hujer: "Kovová nepraktická.." vysvětlíte?

helenka
hodnocení

2x
Mám zkušenost s porcelánovou konvicí. Byla moc hezká do doby, než jsem já nešika do ní ťukla hrncem. Konvice se sice nerozbila, ale drobnou prasklinou z ní začala unikat po kapkách voda. Pokud jste ale opatrný, tak Vám zřejmě i křehčí materiály doma vydrží.
Teď máme doma tuto konvici s možností nastavení teploty (třeba kvůli zelenému čaji) a jsme spokojení:
planeo.cz/...

hodnocení

2x

Mám čínskou, nerezovou konvici "Tefal", cca 15 let starou, 1,7 litru, s poměrně velkými plastovými okénky a efektním zeleným LED prosvícením vody. Denně používám běžnou pražskou kohoutkovou vodu. Nikdy jsem konvici nečistil, přesto v ní není nejmenší náznak vodního kamene a voda nikde neteče.

Jaký typ el.varné konvice?

prostromek
hodnocení

2x

Také jsem řešila. Po více než 15 letech mi odešla celoplastová konvice s kulatým teploměrem. Značka máločetná (nepamatuji si).

Koupila jsem kovovou ETA , která vydržela dva roky (víčko upadlo a k reklamaci jsem nenašla papíry)

Nyní v červnu jsem v Planeu vybrala níže uvedenou, kovovou. Líbila se mi barva a ten teploměr.

Osobně ale raději vodu převařím a nechávám vychladnout právě na těch asi 80 stupňů.

planeo.cz/...

bramburka
hodnocení

1x

Ja uz bych si jinou nez sklenenou nekoupila. Vite, kolik v ni mate vody a navic je i ozdobou kuchyne.
Nebojte se toho skla, je pevne!
search.seznam.cz/...

hodnocení

0x
Tato ma nerezovy vnitrek, funguje dobre, zatim bez zavad. kulina.cz/...

hodnocení

0x

Měli jsme plastový Tefal, historický kousek s pozlacenou spirálou. Umřela v požehnaném věku 15+ na degradaci plastu. Koupili jsme značkovou nerezovou Bosch, umřela do pěti let, opět odešel plast u vodoznaku, začla prolínat. Koupili jsme noname skleněnou, nevydžela 3 měsíce, reklamace. Bez konvice je to nekomfortní, tedy jsme koupili druhou, nerezovou, opět noname, zatím kroutí druhý měsíc. Kdyby nevydržela, máme doma záložní, vyměněnou z předchozí reklamace. Snad to bude stačit *cert*. Kupte, co je libo, je to sázka do loterie...

1) @amper - Typické závady prosakování vody u "vlepených" pásků průhledných vodoznaků.

2) Sklěněné. Kdo má "mineralizovanou" vodu, stane se mléčnou (vápenitá) nebo červenou (železitá voda). Křehčí než nerezové nebo plastové.

3) Máme nerez téměř 20 let starou Braun s regulací teploty. Některé bylinné čaje a rozpustné kávy zaléváme dle doporučené teploty.

davidasis
hodnocení

Tak asi půjdu do této: datart.cz/...

To sklo by u nás nemuselo přežít a druhá věc je to zanášení, zase by přibyla další věcí, o kterou bych se musel starat já, to fakt ne.

bramburka

Jestli si myslite, ze kdyz si koupite jinou nez sklenenou, tak usazenina nebude videt, tak Vam davam za pravdu. Ale usazenina se dela v kazde, nehlede na material. Akorat v te plastove neni videt. Takze i plastova by se mela obcas odvapnit, stejne jako kavovar nebo jine pristroje.
Ale kupte si, jakou chcete. Nazory jste si precetl.

Co oči nevidí, srdce nebolí. Pokud má skleněná vypadat hezky, musí se čistit častěji.
davidasis
hodnocení

Ne, ale bude ji stačit vyčistit tak 1x za 2 měsíce a ne každy týden jako skleněnou, jak tady kdosi psal.

Mimo to nechci už plast, nějak ho mám plné zuby a jaksi ve mě poslední dobou ve varné konvici nebudí důvěru. Nerez je nerez, pak sklo, ale to není pro každého...

prostromek

Souhlas. Také jsem volila nerez a plast jsem nechtěla. Nikdy se mi 2 roky zpět nestalo, že bych se o nerez spálila. To jsou liché obavy, nejsme malé děti. I plastová je horká na dotek.

Cenově jsou konvice okolo tisícovky a není důvod jít do plast. konvice za 300 - 400 Kč, aby se ušetřilo.

A že trvá ohřátí vody v nerez o pár sekund déle? Všechno prý potřebujeme rychlejší, třeba internet, placení prstenem, a kde je ten ušetřený čas? Než se voda ohřeje, tak si udělat po ránu pár cviků pro zdraví a ploché bříško.

hodnocení

0x
Máme nově podobnou v práci. Přestože má také příkon 2200 Watt, jako původní Tefal express, tak menší množství vody na ranní čaj ohřívá podstatně déle, než původní plastová Tefalka, protože se musí prohřát i ten ocelový plech. Každé ráno, když u ní postávám, na to nadávám.
Dále mám s tím kovovým provedením trochu problém jako elektrikář z hlediska bezpečnosti.
Ale zase chápu, že ne každý chce vařit vodu v plastu.

hodnocení

0x

Doporučuji rychlovarná konvice Concept RK3325 nerez. Její největší výhodou je, že když ji používáte bez plastového sítka uvnitř, tak když ji naplníte trochu nad rysku (1,7 litrů), tak při uvaření vody neprská voda ven. Asi tak před rokem jsme kupovali novou. Stará dosloužila po cca 15 letech. Jedině nerez. Nikdo nechce zbytečně pít v čaji či kávě mikroplasty.

km

"Jedině nerez. Nikdo nechce zbytečně pít v čaji či kávě mikroplasty. " a máte nějaký filtr na vodovodní baterii proti mikroplastům, případně máte vlastní studnu a kovové potrubí až do kuchyně nebo jak to vlastně děláte? děkuji :-D

km
hodnocení

0x

jak už tu někdo napsal, je to loterie, ať už je to známá nebo noname značka. častým neduhem je, že začne prosakovat průhledná vodoměrka, takže bych vybíral takovou, která vodoměrku třeba vůbec nemá a to je skleněná. máme ji na chalupě, kde vaříme tvrdou vodu ze studny a nepozoruju problém. rychlovarkám obecně moc péče nedávám, nějaký ten vodní kámen mi nevadí, dokud by to nezačalo omezovat funkci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]