Nejste přihlášen/a.
Dobrý den prosím o radu. Měří hluk v bytech hygienická stanice nebo už firmy, které měří hluk. Bylo mi řečeno že hygienická stanice hluk v bytech neměří. A ještě se chci zeptat zda když naměřím hluk od souseda neboli od sousedky, kdo může udělit pokutu. Děkuji za odpověd a pokud jste si nechali někdy změřit hluk v bytě jaké máte stím zkušenosti? Bylo to k něčemu.
je to drahe , delaji to specializovane firmy , vetsinou niceho nedosahnete protoze je vsechno tesne v normach , casto se to resi v diskuzich i zde to nekolikrat bylo ... zadejte do hledani nahore v pravem rohu MERENI HLUKU vybafne na vas nekolik debat zkuste si to procist a uvidite..
doplněno 15.07.10 17:04:pokud ale myslite hluk jako ze parej do noci a takovy tak to pak resi snad policie.. ale to tam taky najdete kdyz zadate mereni hluku do hledani
Dobrý večer, tak tohle vím úplně přesně, neboť jsem to teď taky řešil. Hluk měří zdarma hygienická stanice, nejprve se přijdou seznámit s problémem, uděláte zápis a případně se s Vámi domluví na měření. Jestli jste z Prahy, tak mrkněte sem hygpraha.cz/.... Držím palce ať Vám to vyjde!
Řešil jsem hluk ze železnice a neuspěl jsem, tak jsem se obrátil na radnici a nevzdám to, dokud to nedotáhnu do konce.
Ještě jsem zapomněl, že v 99% je hluk v normách (ty normy jsou tak vysoce nadhodnocené, že je snad nelze ani překročit) a člověk téměř nemá šanci k úspěchu, ale nepřestávejte doufat.
Dobrý den, o hluku bychom mohli s manželkou vyprávět. Jelikož pokusy s jeho měřením a následným zásahem nepřinesly ovoce... hned naproti našemu paneláku je totiž restaurace a hluk z ní často neustává ani po 22 hodině. Proto jsme se rozhodli pro radikální řešení, vyměnili jsme stávají okna za izolační dvojskla s meziskelní fólií Heat Mirror. Ty dokáží potlačit prostup hluku v rozsahu 36 až 41 dB! Běžné okno dokáže pouze 32 dB. Musím říct, že tato změna byla skutečně markantní a nám se docela ulevilo!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.