Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký smysl má přivzdušňováni / hydroaerace

Od: mirazb2® odpovědí: 2 změna:

Má dotaz na bazénové odborníky :) U bazénu je u kartušové filtrace Intex přivzdušňovací ventil. Viz obrázek . Ten když se ńapojí k bazénu na hadici, tak je filtrovaná voda víc bublinkovaná, Nedaří se mi k přivzdušňování / hydroaeraci najít žádný kloudný zdroj. Dotaz zní: má to smysl a je to potřeba? Myslím teď ve smyslu při čištění vody, mám kartušovou filtraci, filtr při koupání vypínám, neřeším žádný protiproud atd ... Ovlivňuje to nějak reálně čištění bazénu? Má to nějaký vliv na použitou chemii (používám klasicky tablety 5v1 a v případě potřeby trochu chloršok). Předem děkuji za zkušenosti.

Jaký smysl má přivzdušňováni / hydroaerace

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Neznám to, ale z popisu mi laicky přijde, že kromě těch zbytečných bublinek a pro výrobce příjmu z novinky, kterou "prostě každý musí mít" to musí mít akorát negativa jako snazší zavzdusneni čerpadla a snížení jeho hluku a výkonu, pokud musí částečně ve vzduchu lapat po vodě.
hodnocení

Proto se právě ptám, jestli to k něčemu je. Prezentuje se to jako funkce, která zlepší prokysličení a kvalitu vody.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]