Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přelepení a umytí zásuvkové lišty

Od: beruska odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, jsem ještě dítě tak na mě buďte prosím hodní. Mně ta otázka taky zní hloupě ale radši se zeptám. Mám v pokojíčku zásuvkovou lištu na kabely - prodlužovačku a ta má 6 otvorů. Na fasádě nám pracují zedníci a dost se práší, když mám otevřenou větračku, atd. a zašpinily se mi vnitřky ve kterých nic nebylo připojené. (Je to u okna.) Napadlo mě, že to umyju (?) - nezabije mě to? a potom ty nepoužívané sloty nebo jak se to jmenuje přelepím průhlednou izolepou aby tam nešel bordel. Nebude to vadit? Nemůže to vyhořet nebo mi nějak ublížit? Mamka to neví že to chci udělat a asi by stejně nevěděla, když mi měla pomoct s fyzikou no tak to radši nic a taťku nemáme, tak nevím.

Děkuju moc za odpovědi.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

k2
hodnocení

2x

Vysavac doma nemate?

beruska
hodnocení

Děkuji za otázku/odpověď. Vysavač máme, ale vypadá to trochu ulepeně. Nestačí na to. Jako není to nic hroznýho, ale nevysaje to.

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, odpojte to od/ze zásuvky a potom očistěte vlhkým (nikoliv mokrým) hadříkem, nechte zcela uschnout a znovu to zapojte do zásuvky. Ty zásuvky, které jsou v té prodlužce prázdné, můžete přelepit izolepou. Zdravím!
doplněno 29.06.25 06:39: beruska - nemáte zač. Možná by stačilo suché řešení - odpojit zásuvkovou lištu, odnést ji na balkon (či z otevřeného okna), štětcem "vydolovat" prach a po větru/s větrem v zádech ho pusou vyfoukat do přírody. A lištu potom můžete zase ihned používat, protože nebyla vůbec mokrá.
beruska
hodnocení

Dobrý den, moc děkuji, tak já to udělám. :) Pomohlo mi to.

hodnocení

2x
Prodluzovacku určitě nejdřív odpojit "ze zdi", pak už s ní lze dělat cokoli, když před dalším zapojením zcela vyschne.
Párkrát jsem běžnou vícenásobnou prodluzku, když byla hodne zasyflena z používani v dílně nebo venku dal do pračky s prádlem a byla zase jako nová, jen je potřeba z ní pak vodu vyfoukat kompresorem.
beruska

Dobrý den, děkuji, Už jsem to umyla ručně a nechám to vyschnout, do pračky radši ne, ale je fajn vědět, že bude vše v pořádku, že se to nepokazí ani když je tam trocha vody.

hodnocení

1x

Bezpečnostní zátka do zásuvky 230 V vyřeší váš problém ...

Prodává se i s klíčkem (těch kupte několik navíc ...)

Přelepení a umytí zásuvkové lišty
beruska
hodnocení

Děkuji, to mi taky pomohlo. To bude lepší než ta izolepa ani to není tak drahé. Jé :)

km
hodnocení

0x
pokud jde do zasuvek proud tak nesmite myt ani vlhkym hadrem. nejlepsi je ten vysavac a nebo odpojit, otrit a nechat oschnout. zapojit treba az druhy den.
beruska
hodnocení

Děkuji, otřu to a nechám klidně i dvě noci.

mll
hodnocení

0x

Přelepení je asi nejlepší řešení. Zásuvce by to vadit nemělo (možná izolepa zanechá stopy, ale prodává se přímo izolepa na tyhle účely, která jde sloupnout aniž by lepidlo z ní zůstalo, naposledy když jsem to někde použil šla dolu i s malbou (přelepil to někdo jiný, já to sundaval), ale zásuvka by měla být v pohodě).

Prach ze stavby se vysavačem moc nevysaje (navíc jak je jemný, tak zaneřádí skoro všechno (dostane se až do motoru) a vysavač by to nemusel přežít). Musí se setřít vlhkým hadrem, ale to bych u zásuvky dělal s velkou opatrností, radši bych si ty zásuvky vypnul a zapnul až po uschnutí (teda já jako elektrikář bych spíš sundal víčko a to umyl a vysušil, ale to nedoporučuju ani normálnímu člověku, natož dítěti).

beruska

Dobrý den, děkuji za radu. Ne, nic jsem nesundávala, toho se bojím. :)) Už je to umyté, nechávám to vyschnout.

hodnocení

0x
Čistiť odpojené, ako Vám už poradili. Žiadnu pásku by som tam ale nelepil. Lepidlo tam zanechá stopy a už to jednoducho otrieť nepôjde. Ani maliarske pásky nie sú dlhodobo vhodné. Pokiaľ sa odlepia po krátkej dobe, lepidlo na povrchu nezostane. Po dlhšej dobe sa zažerie a je ho problém odstrániť.
beruska

Dobrý den, dobře, děkuji za radu. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]