Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jsem ještě dítě tak na mě buďte prosím hodní. Mně ta otázka taky zní hloupě ale radši se zeptám. Mám v pokojíčku zásuvkovou lištu na kabely - prodlužovačku a ta má 6 otvorů. Na fasádě nám pracují zedníci a dost se práší, když mám otevřenou větračku, atd. a zašpinily se mi vnitřky ve kterých nic nebylo připojené. (Je to u okna.) Napadlo mě, že to umyju (?) - nezabije mě to? a potom ty nepoužívané sloty nebo jak se to jmenuje přelepím průhlednou izolepou aby tam nešel bordel. Nebude to vadit? Nemůže to vyhořet nebo mi nějak ublížit? Mamka to neví že to chci udělat a asi by stejně nevěděla, když mi měla pomoct s fyzikou no tak to radši nic a taťku nemáme, tak nevím.
Děkuju moc za odpovědi.
Přelepení je asi nejlepší řešení. Zásuvce by to vadit nemělo (možná izolepa zanechá stopy, ale prodává se přímo izolepa na tyhle účely, která jde sloupnout aniž by lepidlo z ní zůstalo, naposledy když jsem to někde použil šla dolu i s malbou (přelepil to někdo jiný, já to sundaval), ale zásuvka by měla být v pohodě).
Prach ze stavby se vysavačem moc nevysaje (navíc jak je jemný, tak zaneřádí skoro všechno (dostane se až do motoru) a vysavač by to nemusel přežít). Musí se setřít vlhkým hadrem, ale to bych u zásuvky dělal s velkou opatrností, radši bych si ty zásuvky vypnul a zapnul až po uschnutí (teda já jako elektrikář bych spíš sundal víčko a to umyl a vysušil, ale to nedoporučuju ani normálnímu člověku, natož dítěti).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.