Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím to vyčistit

Od: juzek odpovědí: 3 změna:
Dobrý den. Čistil jsem odpad u granitoveho dřezu v kuchyni hydroxidem sodnym a nějak to vystříklo na stenu dřezu a zůstaly fleky.Nejdou mi ničím odstranit,co ještě zkusit,dík

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

juzek
28.06.25 12:22
hodnocení

Čím to vyčistit

re4zon
hodnocení

0x
Nicim, to je naleptane. Maximalne zkusit rozlestit.

prostromek*
hodnocení

0x

Tady máte návod, jak čistit gr. dřez. Ale to co vidím na fotce, tak bych řekla, že jste tam vypálil povrch. Tedy to není špína k odstranění. Zkusit ocet?

Jak na čištění gr. dřezů = baumax.cz/...

------------------

Jak na opravu gr. dřezů = drez.cz/...

Od výrobce si můžete vyžádat potřebný odstín pryskyřice.

------------------

I odpad můžete čistit ekologicky, bez agresivní chemie. Základem je předcházet vzniku husté vody s kousky jídel a odpadu.

Někdo používá sítko na odtok, já jsem se naučila dávat do dřezu opravdu skoro čisté nádobí, bez zbytků jídel.

Mám po ruce gumovou stěrku a vše z talíře nebo hrnců setřu do novin, nebo slepicím. Pokud je na talíři vrstva tuku, tak použiji papírové utěrku.

Jednou jsem byla u rodičů svědkem po zabijačce ucpaného odpadu tukem a stačilo mi to na celý život, taková lapálie.

Takže doporučuji předcházet tomuto a z nádobí před mytím odstraňovat všechny velké nečistoty mimo dřez.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]