Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím to vyčistit

Od: juzek odpovědí: 3 změna:
Dobrý den. Čistil jsem odpad u granitoveho dřezu v kuchyni hydroxidem sodnym a nějak to vystříklo na stenu dřezu a zůstaly fleky.Nejdou mi ničím odstranit,co ještě zkusit,dík

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

juzek
28.06.25 12:22
hodnocení

Čím to vyčistit

re4zon
hodnocení

0x
Nicim, to je naleptane. Maximalne zkusit rozlestit.

prostromek
hodnocení

0x

Tady máte návod, jak čistit gr. dřez. Ale to co vidím na fotce, tak bych řekla, že jste tam vypálil povrch. Tedy to není špína k odstranění. Zkusit ocet?

Jak na čištění gr. dřezů = baumax.cz/...

------------------

Jak na opravu gr. dřezů = drez.cz/...

Od výrobce si můžete vyžádat potřebný odstín pryskyřice.

------------------

I odpad můžete čistit ekologicky, bez agresivní chemie. Základem je předcházet vzniku husté vody s kousky jídel a odpadu.

Někdo používá sítko na odtok, já jsem se naučila dávat do dřezu opravdu skoro čisté nádobí, bez zbytků jídel.

Mám po ruce gumovou stěrku a vše z talíře nebo hrnců setřu do novin, nebo slepicím. Pokud je na talíři vrstva tuku, tak použiji papírové utěrku.

Jednou jsem byla u rodičů svědkem po zabijačce ucpaného odpadu tukem a stačilo mi to na celý život, taková lapálie.

Takže doporučuji předcházet tomuto a z nádobí před mytím odstraňovat všechny velké nečistoty mimo dřez.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]