Ahoj. Dělal jsem přívod k novemu topeni a na jednom závitovém spoji je to trochu zvlhlé. Je použité instal konopi. Koudel se udajne ještě trochu vlhkosti roztáhne a přestane. neni to moc.Kapka dvě za den.
Ano pokud spoj trochu zvlhne, tak to je normalni, konopi nasaje vodu a ok. Casem se spoj navic zatahne rzi. A necistotami. Pokud se vam tomnezda a da se ten spoj rozebrat, tak to pro klid duše přetesnete. Ja konopi mazu tesnici pastou na zavity.
Clas: s nějakou takovou pastou jsem se setkal, jednou, když jsem šel o patro výš pretesnit spoj topení všeumělovi, co tím důkladně naplnil volný prostor šroubení, kde moc hluboká matice nedovolila dotažení až k dosednutí gumového těsnění. Ještě, že mě poučil, co to je a že se to na závity používá Sám teda koudel nemám rád a když něco doma předělávám, dávám teflonovou pásku a na ní kapku čehokoli jako Loctite, aby to klouzalo, páska se neshrnula a ještě nakonec zavit dotesnilo - pracovně jsem si to za víc jak 20 let natrénoval na desetitisících spojů s vysokotlakým vzduchem... A když jsem párkrát koudel použil (protože na demontovaných a znovu použitých závitech jí byl ještě dostatek a šlo jen o venkovní vodu ze studny na zahradu), místo fermeže jsem mazal jedlým olejem, ten za pár dní taky zežlukne do vlastností lepidla
Konopí (česání) se na závitu před montáží napouští fermežovou barvou, nebo fermeží, pokud jde o potrubí s pitnou vodou. Poslední dobou ale používám super přípravek, který je lepší, je to poliamidové vlákno Tangit.. Kapající spoj bych rozebral a přetěsnil, aby to předčasně nekorodovalo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.