Zdravím, zkusil bych Chemopren,očistit a odmastit třeba lihem, lepidlo dát na obě části a, nechat zavadnout, pak při tisknout k sobě a zafixovat(ideálně svěrkou a nechat přes noc).
Musím se přidat, ze všech lepidel, co jsem vyzkoušel, polyuretanový lepidlo na autoskla nebo karosářskej polyuretan je s velkým náskokem to nejlepší, udrží to i v půlce praklou podrážku a spíš povolí původní materiál o kousek vedle. A super je i na pěnový nazouváky, který se na zahradě rychle prošlapou, stačí na zbylou šlupku, ideálně ještě včas, namatlat vrstvičku a životnost se znásobí, samozřejmě ekonomický to je v případě, že se lepidlo v ceně nových nazouvaku nekupuje primárně kvůli jednomu páru, ale využije se i na neco dalšího, než stačí nacata kartuše vytvrdnout.
Tohle jsem lepil PU lepidlem. Nenechte se mýlit, že je určeno primárně na dřevo, jedná se o lepidlo, které umí slepit téměř vše (nemusí to být zrovna Kleiberit). Výhodou je, že lepidlo trochu napěňuje a vyplní tedy všechny nerovnosti a spáry. Po vytvrzení je částečně pružné. Lepený spoj obvykle obuv přežije. Drželo by to určitě i Mamutem, nejlépe v černém provedenení. Kaučuková lepidla (Chemopren) nedoporučuji, zvláště pokud je vršek savý. Lepit boty kaučukovým lepidlem se musí umět a i tak často nebývá výsledek příliš trvanlivý.
Vidím to na Chemoprén či obdobnou verzi Patex, ale je třeba dodržet návod a to dost pečlivě, tedy namazat lepidlem obě strany, nechat zavadnout cca 15 minut, pak spou spojit a případně zatížit... Viz návod k lepidlu.
prostromek
Zkoušela jsem tímto způsobem lepit pohorky a bohužel, nevydrželo to.
mll
Je potřeba dodržet ten předepsaný technologický postup, tj. namazat, nechat oschnout a až pak spojit a přitlačit k sobě. Spousta lidí lepí jako normálně (nepřečtou si návod), namaže, slepí a pak se rozčiluje, co je to za s*u, že to vůbec nelepí. Pak to musí dost dlouho tuhnout (píšou 24 hodin, ale přijde mi, že i týden je málo). Ale taky jsem měl pocit, že na některé kombinace materiálů to prostě nefunguje.
Lepil sem si boty co mam na ryby otevřeli se mi špičky vzal sem prúhlednyho mamuta bodu odmastil čističem na brzdy zalepil mamutem a k sobě sem to stahnul pruhlednou balíkovou izolačkou a nechal 2 dny ve skříni zaschnout Zatim to drží jak nový
V opravně obuvi to udělali za 2 stovky a zatím to drží. Ale to se mi rozlepili skoro nové boty. Prý se to stává, jak to mají dlouho skladem (no byl to nějaký výprodej).
Jinak patex na obuv nebo chemoprén už tu zazněl. Docela dobře drží i tavná pistole, ale to je spíš takové provizorium.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.