Nejste přihlášen/a.
NBejdříve Vám odpovím..
Je potreba jeste polystyren EPS prevrtavat vetsim prumerem***nikoliv, to se nepředvrtává. Zkuste rukou zatlačit hmoždinku do polyše, normálně jí tam zasunete.
Do jakého materiálu budete vrtat hmoždinku? Já jsem dříve počítal délku hmoždinky,. síla polyše +6cm.
Co se týká rady kolegy, že nedávat kovový trn, nebo vrut, naprosto s ním souhlasím. I když dáte zátku. Pozor, je více průměrů zátky, k tomu je i fréza na polystyren.
Já jsem ale zastánce lepení izolantu, bez dodatkového kotvení, přesně dle ETAG004
Sice se většinou izolace kotví, ale jen proto, že to dělá jiný. Ještě se nenašel dům, správně zateplený, bez kotvení hmoždinkami, aby se polyš odloupal.
Ušetříte spoustu peněz a práce.
Hmoždinky jsou určeny pro vatu, proto nebylo třeba řešit ten váš problém. Nicméně z vlastní zkušenosti doporučuji:
NEPOUŽÍVEJTE KOVOVÉ ŠROUBY !
Po letech jsem obešel dům s termokamerou a ony kovové "hřebíky" jsou šíleně vidět - děsivé, jak můj RD v mínus 10°C vypadal - jako ježek
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.