Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trasování jednotlivých vodičů

Od: eden odpovědí: 10 změna:
Zdravíčko všichni.
Při rekonstrukci budovy z roku 1950 jsem dostal za úkol poznačit vedení kam co vede atd.
Samotná instalace je jak jinak v hliníku a v elektro rozvaděči musím najít a popsat jecnotlivé vodiče. Zkoušel jsem různé tracer testery ale většina z nich nefungovala dobře a některé z nich signalizovaly vodiče a to jsem stál od rozvaděče 15m. Nemá někdo prosím zkušenosti s nějakým spolehlivým trasovačem jednotlivých vodičů i pod napětím který obsahuje i vysílač s krokosvorkami? Očekávám že vysílač uchytím na vodiče kde byla jakákoliv zásuvka ve zdi a v rozvaděči si najdu jaký kabel je ten správný.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zrejme vam nekupia na tu ulohu drahy a ako tak fungujuci pristroj. Riesenie : vypnite vsetky okruhy prislusnymi isticmi, medzi PEN a L jedneho okruhu si zapojte v rozvadzaci jednosmerny zdroj alebo bateriu okolo 9 - 12V a obidte to vsetko skusackou s ledkami, 12V aj polaritu to indikuje. Striedavy zdroj nie, kapacita medzi vodicmi sposobuje indikaciu aj na subeznom vodici. Toto ukazuje napatie aj polaritu : aktaon.com/...

Mozete si samozrejme zapojit led ledku s odporom a zenerkou alebo odpor a viac lediek, aby to svietilo az od 8V a vyssie.

hodnocení

1x
Na rovinu - kvalitní jsou drahý.
Opravdu se vyplatí pozvat elektrikáře který na to má kvalitní trasovačku a HLAVNĚ VÍ JAK S TIM ZACHAZET

jir
hodnocení

0x
Nedávno jsem používal tento: kvelektro.cz/...
Dojmy jsou smíšené. Na jednu stranu mi to našlo kabel vedoucí v překladu z cihel a kovových profilů a krabici utopenou několik centimetrů v omítce, v jiném případě mi pípal po celé zdi. Je možné jej použít pouze na vodiče bez napětí. Je to jeden z těch levných, ale funguje líp než běžné detektory.

hodnocení

0x
Už s principu v síti TN-C je problém že přes Pen vodič se signál dostane všude.
Pokud je potřeba přesně určit který jisticí prvek napájí konkrétní zásuvky a světla tak nezbývá nic jiného než vypínat a měřit. Jako indikátor napětí v zásuvce na dálku dobře funguje obyčejné rádio.

hodnocení

0x

Pokud chcete něco spolehlivého, pak od firmy Fluke.

Nejjednodušší je IntelliTone Toner & Probe (vysílač a sonda) - ale ani tento nejjednodušší přístroj není nejlevnější.

https://fluketestery.cz/produkty/intellitone_probe.html

Na Allegru se prodává za 12 000 Kč Fluke Networks Tester pro 200 LAN – vyhledávač párů

https://allegro.cz/produkt/lokalizator-intellitone-pro200-toner-a-probe-kit-31d831ea-5164-4f9f-bb22-737a6c9ab5d6?offerId=11416815422

A máš s tím osobní zkušenost? Nebo spoléháš jenom na to, že je to Fluke?

hujerml

Prosím o odpověď také by mě to zajímalo. Pracoval jsem s některými - ne s Fluke ,ale potvrzuji mínění viz výše.

Je to duchařina...

Ano - mám tento přístrojek doma.

Dobrá zpráva: Sonda najde kabel (napájený generátorem signálu) i 2 až 3 cm pod omítkou.

Špatná zpráva: Pokud kabel vede v delším souběhu s ostatními kabely (silové nejsou zpravidla stíněné), naindukuje se signál do kabelů v tom dotyčném svazku - pak vám pomůže už jen galvanické měření.

A na živých vodičích v síti 230/400V 50 Hz bych s tím také raději neměřil.

eden
hodnocení

0x
Všem moc děkuji za možné nápady.Slušná cena za dost muziky by byla možná Uni-T UT682 Od této firmy mám i více věcí jako vidlicový ampérmetr s možností měření ⎓ proudu a nikdy s tým nebyly problémy.Ale našel jsem jednodušší řešení. Umělá zátěž na krokosvorkách která bere přesně 1 A a v rozvaděči pak klešťákem ochytávat fáze do pojistek který z nich to je. A to pod napětím.
Probůh Uni-T
*sok*
Komu není rady,tomu není pomoci

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]