Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyrovnani fasadniho polystyrenu

Od: heterak® odpovědí: 19 změna:
Budu zateplovat a davat polystyren EPS.
Cim polystyren vyhladit,zarovnat pred nanesenim perlinky a sterky?

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzas11
hodnocení

4x
Ja na srovnani desek pouzivam brusne hladitko s jakoby hrubym smirkem. Nekdy je to radost, pokud dorazi varka s vetsim poctem prohnutych desek.

hodnocení

4x

Jelikož polystyren má velkou toleranci v rozměrech, často je sudovitý, vím, že není pravoúhlý. Zrovna lepím 2x12cm, od různých výrobců. Nejsou stejné desky.

Polyš se brousí struhadlem, hladítkem brusné, podle názvu výrobce. Je plechové, opravdu jako struhado. Je dobré, když má v plastu mřížku, kudy se "piliny"z polyše dostanou pryč.

Nové je dost ostré, jde to krásně. Jen toho prachu. Vezměte si respirátor.

honzas11
Ja bral na 3 strany domu od stejneho vyrobce a posledni jsem mel jineho a samozrejme mi to pak nesedelo do zamku v rozich a musel jsem je zabrusovat. Pokud jsou desky rovne a relativne i zed, tak je to fajn. Pokud ale musi slovek porad neco upravovat tak je to na houby. Diky bohu jsem si poridil pred tim rezacku na polyš. To je k nezaplaceni...

Pane Honzo, "poridil pred tim rezacku na polyš. To je k nezaplaceni" Svatá pravda.

Přeji krásný víkend, hezké prázdniny...

Dobrý den

Mohu se zeptat co to je ta řezačka na polyš? to je to s tím odporovým drátem?

Nedá se to řezat něčím jiným? Děkuji

trtr
Zdravím, jj to je to s tím horkým drátem. Řezat jde nožem, pilkou,... ale je to otročina nepřesné a spousta odpadu + ten vzhled.

Já mám samo domo. Hodně let, tuším od roku 2008. S kámošem dohromady, každý, když jí potřebuje, toho je.

Odporový drát a trafo.

Vyrovnani fasadniho polystyrenu

Děkuju pánové.To jsem chtěl vědět zda se to dá "přežít" s pyžláním nožem nebo pilkou nebo je lepší odporový drát.

Takže si to budu muset pujčit v DEKU asi 180,- den.Jinou možnost nemám někde sehnat nebo pujčit.Dík

Je pravda, že "mojeů řezačka není vhodná na lešení, musím řezat dole. Ale ve výšce dvou metrů ji mám zvednutou na vedlejším lešení.

Pilkou musím odžíznout jen to, co neproříznu na výšku, což je minimum. Hodně drážek, dělám i pistolovou pájkou.

honzas11
Jako jde to delat jen s pilkou, ale u me byl problem, ze na nekterych mistech steny jsem potreboval zmensit tloustku. To s pilkou jen tak nejde. Tezal jsem si i spadove kliny na strechu.

krtek6
hodnocení

0x

polystyren je sám o sobě rovný a rovně se nanáší...takže nijak

Jako bývalý prodece polyše vím, že žádná firma, která nám dodávala polyš, ho nikdy neměla rovný.

Škoda, že již nemám fotky..

hodnocení

Lze pouzit i brusne mrizky zrnitost 80?
hornbach.cz/...

Ne, toto je na sádrokarton, tím polystyren jen pohladíte.

hodnocení

0x

Jedná možnosť je ho obrúsiť tým čo tu bolo prezentované a druhá možnosť je ho lepiť tak,aby nevyčnieval a priehlbiny zatiahnúť pri lepení sieťky, len je väčšia spotreba lepidla.

hodnocení

0x

Nechapem, co riesite, male nerovnosti prekryje lepidlo. Dosky budu rovne, ked sa pouziju tanierove hmozdinky, pritiahnu ich k podkladu.

trtr
Záleží, co čekáte. Někdo chce precizní provedení, jiný zkousne, že na, jedním místě mřížka vylézá z lepidla a jinde třeba krusta 10 mm lepidla (takové koláče pak dělají tepelné rozdíly - na venek se dělají mapy v chladnu). Přebroušení slouží ke zdrsnění i pro lepidlo.
el
Talířové hmoždinky to nepřitahnou.mozna tak lepené na pěnu.
Bral jsem na celý barák od styrotrade a bylo to celkem rovné, brousil jsem spíš tam kde jsem dělal chyby já, ne výrobce.
2 tloušťky 14-15cm a 20-21cm.
U podlahového polystyrenu jsem si všiml že byl sem tam prohnutý ( menší tloušťky).

0rion
hodnocení

0x

Ne vždy je nutno PS desku brousit. Pokud je tlustší než vedlejší deska, tak ji lze sklepat palicí. Na přečnívající desku se přiloží odřezek prkna a prostě se to přes to dřevo sbouchá. Jelikož je PS trochu pružný, musí se požít těžší palice, běžným kladivem to nejde, odpruží se to. Polystyrenu se nic nestane, jen se nepatrně stlačí vzduchové bublinky v plastu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]