Nejste přihlášen/a.
I když to není předmětem otázky ale nejsou to Ukrajinci kteří ještě včera jezdili tankem a plazili se v kukuřičném poli.Jsou tu uz 20 let znam je i jejich praci
Dům je k zateplení asi 120 m a 20 m kolem oken.
Já si vše zajišťuje sám oni provádí pouze práci buď 500 kc metr/650 okna nebo 250,- hodina.
Pak je tam ještě ale lešení které mám u kamaráda oni ho rozeberou postaví u mě pak zase rozeberou a postaví zpet u kamaráda. Pak je tam montáž parapetu, atika demontaz starych palubek,trochu osekani špalet at se vic zateply rám okna atd.
Prostě práce které už se musí platit zvlášť a jinak. Teď nevím zda platit od metrů fasádu a ostani od hodiny. bude v tom určitě guláš. Nebo vše od hodiny.Teď zateplovali u kamaráda platil je na hodinu říkal že makali bez prostojů. Opravdu nevim jak to s nima dohodnout uctovani co by mohlo vyjít lépe?
Poradí někdo nebo jak by to řešil nebo zda už řešil někdy něco podobného.
Dekuju
3x
Do hodiny bych nikdy nešel. I obložení koupelny se může vléct klidně měsíc. Navíc se to strhne k tomu, že vás bude hryzat, jak si počítají i hodinové pauzy na oběd, když přijedou o hodinu později apod. Dohodnout se na cenu jako celek, říct si jasně, co to zahrnuje a dohodnout se, že pokud se samozřejmě objeví něco nepředvídatelného, dohodnete se včas na doplatku. A samozřejmě motivovat, že pokud budete max spokojen, jste ochoten připlatit třeba 5 - 10%. Tím si zajistíte, že se to nepovleče nepřiměřeně dlouho. To je můj ověřený postup. Samozřejmě se můžete dohodnout, že budete platit průběžně za materiál a nějakou práci, aby viděli, že nejste socka. Rozhodně nedat velkou zálohu na materiál a práci už vůbec ne. Ušetříte, pokud si mataeriál seženete sám a nebo styl přivezou materiál, ukážou fakturu - zaplatíte.
2x
Ten chlap tu byl celkem 3 dny, od nevidím do nevidím, ale práce udělal hrozně moc a v lepší kvalitě než kdokoliv předtím. Dal jsem mu ještě o dost navíc, já bych to tempo nevydržel a určitě ho budu chtít poprosit o nějaké provedení práce ještě později.
Co tím chci říct. Pokud mají nějaký ceník, nebál bych se, že to nemají spočítané podobně. Takže bych volil hodinovku, protože vždycky něco vyleze a pak se nemusíte dohadovat, co je v ceně. A zároveň, můžete si kvalitu provedení hlídat namátkově sám, aby se dodržela technologie a pracovní postupy, a taky aby to vypadalo. V ceně za metr se bude bez (podrobné
0x
Já cenu UK znám jak za metry i za hodinu jen jak se to bude míchat nevím co zvolit
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.