Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

AKU vysavač - či něco jiného

Od: clovicek® odpovědí: 7 změna:

Zdravím , mohl by mi doporučit někdo způsob jak odstranit nečistoty z bazénu? Jedná se o malý bazén cca 4,5m3 vody. Filtraci mám se slabým průtokem tak na připojení vysavače asi vhodná není. Koukal sem na ty tyčové aku fungují?

díky za rady

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Asi nechápu, jakože vypustit vodu a bordel vysát malým akuvysavacem? Vždyť "vysavač" do bazénu je jen hubice napojená na sání filtrace, na tohle akuvysavac není, max některý na malou loužičku.
hodnocení

AKU třeba tady

, na filtraci napojit nemužu je slabá nemá tah

hodnocení

0x

Způsob jak odstranit nečistoty z bazénu? Pokud je bazén kruhový, lze vodu roztočit, aby se nečistoty shromáždily uprostřed, odkud je pak možné snadno odstranit odsátím samospádem ven z bazénu.

hodnocení

jo to mně nenapadlo zkusím roztočit a nabrat sítkem

riva
hodnocení

0x

I malému bazénu sluší dospělá písková filtrace. Bazén se při nepoužívání zakrývá. Nejen kvůli nečistotám, ale i kvůli snížení vypařování a tedy vyšší teplotě.

Aby se vysávaly i nečistoty ode dna, mám u obdobného bazénku "rozdvojku" u napojení na skimmer, kde vede jedna část ke dnu a filtruje nečistoty u dna.

doplněno 18.06.25 21:11:

Snad ještě u malého bazénu je výhoda, že se dá relativně "levně" ohřívat. Pak je možné mít koupací sezónu velmi dlouhou. Letos se dalo koupat od 9.3., kdy teplota vody byla nad 30 st.C.

AKU vysavač - či něco jiného
hodnocení

Je to první nákup bazénu hlavně kvůli dítěti , a i když jsem si něco načetl pár chyb se při nákupu udělalo. Písková filtrace je tahle Písková filtrace Swing Plus 10 a nemá sílu natáhnout vodu přes skimer v momentě kdy ho připojím do stěny bazénu nenatáhne vodu protože se sníží průtok , když dám hadici přes okraj bazénu tak taktéž. Na skimeru je napsáno že potřebuje filtraci 3m3/h a tahle má 2m3/h hlavně , že byla doporučená pro nákup.

Plachtu a vše okolo mám , už se mi snad podařilo i stabilizovat kvalitu vody , nečistoty vylovíme sítkem jen to poslední co mně teď trošku trápí jsou ty nečistoty na dně bazénu.

hodnocení

0x
Jedna možnost je nečistoty vysát ze dna hadicí do sudu. Jde to samospádem. V sudu nechat kal klesnout na dno, potom upravenou vodu překýblovat zpět do bazénu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]