Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny,
jsme v nájmu v RD, kde jsou poměrně nová bílá dřevěná eurookna od výrobce Otherm, stáří tak 5 let. Po nějaké době po nastěhování jsme zjistili, že předchozí nájemce rád používal Savo, jelikož tu měl zvířata a snažil se "přerazit" jejich zápach, respektive jeho manželka - Portugalci. To jsou už moje spekulace, ale někdo z nich musel umývat stále dokola rámy oken Savem, protože, když se do nich opře slunce a je teplo, tak zevnitř je docela cítit chlorový zápach, takový ten už z odvětralého Sava, když setřete zemi, ale pořád je. Asi se to "zažralo" do dřeva rámů nebo do barvy, která je podle výrobce oken vodouředitelná bílá lazura. Výrobce se s tímto nikdy nesetkal, alespoň mně to tvrdil. Zkoušel jsem na jednom křídle snad všechno možné, i Pulirapid a nic. Když si k tomu rámu přičuchnete, tak je to cítit a ono se to uvolňuje a kde se to v nahromadí, třeba v chodbě průvanem, tak vás to praští do nosu. Naši to v prostoru necítí, musí si až přičichnout k rámu okna, ale já od Covidu mám zesílený čich a cítím to. Jediné, co pomohlo, tak jsem v pokoji nastříkal a rozestřel všechny rámy oken parfémem Channel pro muže, cenu nebudu zmiňovat, dost mě to rvalo srdce, a to na pár měsíců pomůže. Pak jsem si pořídil Cleamen neutralizátor zápachů, to pomůže jen z části a na kratší dobu, ale pořád to tam je.
Neporadíte někdo, čím bych se toho mohl zbavit, třeba ten odér jen zamaskovat, aniž bych musel rámy oken přetírat? Díky předem
Ano, v červenci tu budeme rok. Ono to vloni asi nebylo moc cítit, protože jsem lakoval schody, pak se dělal nový nátěr podlahy v garáži a další místnosti, takže tu byl celé léto menší chemický odér z barev.
Ten předchozí nájemce byl asi švihlý a ta jeho manželka taky, děcka neposílali do školy, byla tady sociálka a kočky drželi v jedné místnosti a psy pak v garáži, to byl smrad, že se muselo komplet vymalovat a udělat podlahy. Žaluzie zničené a smrděli psím odérem. Já si myslím, že se to snažili přerazit savem.
Ne, plísně zde žádné nejsou. Dům během Covidu prošel rekonstrukcí včetně izolací, fasády, zateplení, topení, vody, koupelny a podlah v pokojích. Je tu spíš naopak sucho a vedro.
Ocet jsem zkoušel i neředěný, dokonce i čistič na koupelny W5 Lidlu, který je na octovém základu, nic.
Ten nátěr zatím přežil všechny mé pokusy.
Jsem dneska koupil tohle, ale pochybuji, že to pomůže. Není tam chlor jako v klasickém: drogerieluka.cz/...
To klasické se ještě dělá s jablkovou vůní, ale mám strach, že ten chlor stejně pak vystoupí, že ta vůně je tam jen tak na okrasu ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.