Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opačné otáčení na staré převodovce k pračce

Od: jjarda100® odpovědí: 2 změna:
Dobrý den. Mám z této převodovky ze staré velké bubnové pračky co byla kdysi dávno v panelákách (možná Romo) udělaný gril respektive jsem ho dostal. Byl ale vadný motor tak jsem dal jiný- také starý pračkový jednofázový motor kde je dán směr otáčení. Bohužel se hřídel točí opačně. Nevíte nebude to té převodovce nějak škodit. Zkusil jsem to běžet a točí se normálně ale opačně. Na motoru nejde změnit směr otáčení. Diky
Opačné otáčení na staré převodovce k pračce
Opačné otáčení na staré převodovce k pračce #2

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Pokud byste trval na směru rotace šneku,dalo by se to řešit otočením motoru o 180° a uchycením třeba nad převodovku. Ale vzhledem k tomu, že zatížení převodovky při otáčení rožně je prakticky nulové, otáčky velmi nízké, není problém ani při opačné rotací šneku
hodnocení

Děkuji. Nechám to tak jak je. Myslel jsem si to že by asi neměl být problém s tou převodovkou ale raději jsem vznesl dotaz. Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]