Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
lednici mám na maximální stupeň abych dosáhl 5-6 stupňů a vypne kompresor tudíž asi chladiva bude dost, to by běžel furt.
Myslíte že to bude termostatem?
Za mě je to nesmysl protože na zahradě jsem vždycky přitáh i nefunkční lednici ze sběráku kterou jsem následně svépomocí rozchodil a tohle nikdy nedělala. Přecejen, termostat hlídá teplotu uvnitř.
Poslední Ardovka se zatím drží už 4 rok :D
Prostuduj tuto tabulku co posílám...
Zjistíš, že přes den kdy se leze do lednice často, tak je teplota okolo 7-10°C a až když je v klidu tak se nachladí což je logické na teploty okolo 3°C... Při otvírání lednice probíhá rychlá výměna vzduchu a trvá dlouhou dobu než se ochladí. Stejný poznatek má manželka co pracuje v lékárně kdy se musí monitorovat teplota v chladničce. Tam se měří paměťovým teploměrem. Měření je v prostřední přihrádce a nastavený je šestý stupeň ze sedmi stupňové škály... Lednice je Gorenje s chladivem Cyclopentane. Čidlo měří teplotu vzduchu, možná by stálo měřit i teplotu přemětů, která je ze zkušenosti jiná...
![]() | Lednice_20250504_130053.txt | 85.7 kB |
Já mám kolečko a znám svoji lednici jako svoje boty...
Mně funguje normálně... Já to nešeším, jenom sem pčispěl do diskuze..
GORENJE vyrábí lednice cca 50 let a asi už i jich bylo snad několik set druhů vyrobeno...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.