Dobrý den mám u baráku dílnu kde přívod je tuším 5x4. Je tam jedna zásuvka 400v 5x32, nějaká zásuvka na 230 a světlo. Takže je tam malej rozvaděč kde mám ještě rezervu na další jističe. Má otázka o kus dál mám bývalý drevnik, který je zděný, ale bez elektriky. Chtěl bych tam natáhnou elektriku a předělat to na posezení. Má otázka zní? Stačí když z dílny z rozvaděče vyvedu kabely jeden na zásuvky a druhý na světla nebo musím vyvést další přívodní 5x4 a udělat další rozvaděč?
Jaká je vzdálenost dřevníku od dílny? Někdy se vyplatí natáhnout přívodní kabel a dát rozvaděč, u krátké vzdálenosti vyvést jen kabely na světla a zásuvky.
baron
Odhadem to bude max 10m možná míň nemám to teď změřené přesně. Ani tam nebude nic extra pár zásuvek a svítidlo.
olin
Vytahni z dílny jen ty dva kabely-světla a zásuvky. U nové elektroinstalace na revizi/pro pojišťovnu by měl být i proudový chránič.
Proč by natažení prodluzky 10m ke světlu byla prasárna? Z legislativního hlediska je to tak naopak správně, prodlužku tam může dát i dítě, ale tahat amatérsky kabel z rozvaděče už ne. Ale sám jsem do pergoly po pár letech prodluzky zakopal pevný přívod. A rovnou tam kromě dalšího pribyly k osvětlení ještě 3 infra zářiče na strop pro silvestrovský grilovačky
baron
Zapojení by dělal elektrikář. Já bych udělal jen výkopové práce a natáhl kabel atd. Dělal jsem to takhle i v dílně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.