Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podlaha nad sklepem

Od: b37 odpovědí: 1 změna:

Zdravím. Už se to tu asi řešilo ale pročetl jsem celý večer a nenašel. Tak tedy uvažuji nad sklepem se stropem z hurdisek 150cm mezi íčky vytrhat poškozenou vydupanou propadlou podlahu z prken pod kterými je škvára a rošt. Plánuji vyrovnat liaporem á 2-3 cm, eps 5cm do kříže ve dvou vrstvách, a do kříže 2 vrstvy dřev desky 15mm, mirelon a podlahu. Co mi není jasné jestli jsou hurdisky potřeba něčím natřít nebo na ně něco položit ipu či co nebo nic? a zda k sobě eps desky lepit a čím? jestli je dát až ke zdi nebo s mezerou a jak velkou? desky dřevěné s perem a drážkou lepit nebo šroubovat? mooooc děkuji za odpovědi

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Uvažuji co nejjednodušeji.Pokud jsi zásyp odstranil,a jsi na hurdiskách,pak postup začíná,jak jsi začal.Tedy vyrovnat posypem .Já bych prosál tu škváru a použil na zásyp.Ten Liapor je zbytečně drahý.EPS můžeš dát v jedné vrstvě,hydroizolace se dává jen když je podklad zemina.Osobně bych jako finální použil sádrovláknité desky Rigidur,jsou k dispozici slepené dvojité s přesahem,z nichž se slepí celá podlaha.Okolo stěn se nechá 1 - 2 cm mezera a vypění se PUR pěnou.Na to se položí lino,koberec,nebo dlažba.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]