Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je nějaký nový poznatek v boji s kunami?

Od: risanek® odpovědí: 14 změna:

Bojuji už léta, zatím ale prohrávám. Krom tygřího lejna a sklopců jsem vyzkoušel snad vše, nyní se snažím od našich východních přátel získat voňavky. Nemáte někdo nové informace (poznatky)? Mám půdu mezi střechou velmi nízkou, tudíž špatně přístupnou, elektrické odpuzovače mám na dvojnásobně doporučovaný prostor (za cca 2000 Kč), zábleskové světlo pohybem funguje ale neodpuzuje. prostě jsem v koncích. A pokud bych chtěl využít profesionální firmy, tak si dokáži živě představit radost kolegyň vypuzené kuny z uvolněného prostoru.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vernon
hodnocení

2x
Vítej v klubu. Já jsem jeho členem už pátým rokem :-D Na půdě mám dvě Kuny skalní (natočené kamerou).
Ucpat díry - prohrabe se, nebo se prohrabe jinde
Lidské vlasy - nefunguje
Silné světlo na čidlo - nefunguje
Zábleskový ultrazvukový plašič - nefunguje
Nastříkat všude Savo - nefunguje
Nasypat všude rozdrcené chlorové tablety do bazénů - nefunguje
Sklopná past - nevlezou do ní, mrchy...
Máme dvě kočky a psa kolem baráku. Kunám je to fuk.
S tou kamerou, vypozoroval jste, jestli mají mějaký pravidelný režim? Jako že ve stejnou dobu jdou lovit, ve stejnou dobu se vracejí, chodí stejnými cestičkami..?

mate59
hodnocení

2x
Chytila se mi i do sklopce na sušené švestky,ale boj je marný.Z vejce odsaji 10 ml obsahu a doplním fridexem.Dírku zakapnu voskem že svíčky,pracují v rukavicích kvůli lidskému pachu.Po druhém vejci zmizí i kuna,ale je jich tolik, že za chvíli se tam objeví Dobrá kuna je mrtvá kuna.
makk

Zajímavé je, že když je lidský pach na nástraze, tak si toho nevšimnou, ale když je tímtéž pachem načichlý celý prostor (pohybují se tam lidi), tak jim to vůbec nevadí. Je to divné, ale je to tak.

hodnocení

2x
Na alíkovi jsem viděl pasti na hlodavce, které je udusí CO2 (hledejte gas trap). Nevím, jestli by to v nějakém provedení mělo šanci zabrat i na kuny.
Já měl kdysi takový nápad (u hlodavců), že bych nad místem, kudy chodívají, umístil bateriové pir čidlo a místo světla dal motorek, na jehož hřídelce by byla struna, která by sebou mrskala třeba po těch 15 s. Slibuji si od toho, že by je to mohlo dost otravovat, zvlášť, kdyby se jich umístilo víc a z půdy se tak stalo jakési minové pole.
Samozřejmě, občas by se poloha musela změnit.
Také by šlo nahodile umisťovat pir čidlo, které odpálí petardu. Nemyslím si, že na toto si kuna zvykne.

vili
hodnocení

2x
Nejlepší řešení, které se mi osvědčilo, je 0,6 mm plech do míst, kde se naučila chodit.
Zkoušel jsem chlor, postřik, plašič, nic. Do sklopce se mi chytají ježci. Fridex prý už neobsahuje ty látky, které by mohly pomoct, kdyby (morální vsuvka) nebylo zakázáno je takto hubit (konec vsuvky), ale nezkoušel jsem. Kdyby někdo věděl, jak je to doopravdy, tak mi dejte vědět.
Údajně by mohly pomoci speciální gelové nástrahy, proti hlodavcům, které Poláci legálně mohou používat a dá se to koupit i u nás. Ale co jsem koukal, té účinné látky je v polském gelu procentuálně míň než v gelu proti hlodavcům prodávaném běžně i u nás. Akorát to teda asi ty naše kuny moc nežerou, protože ty návnady, které jsem nastražil "na potkany, ehm" zůstávají netknuté.

hodnocení

1x

Jedine fungujuce riesenie je po kontrole cez den, ci tam niekde nie je, dokladne vsetky pristupy obmedzit plechom, pletivom a podobnymi vecami, ktore nejde rozhryzt.

hodnocení

Utěsnit venkovské stavení se stodolou vcelku není reálné.

Ak to neviete utesnit, tak mate smolu. To tam neviete nabit z rebrika pletivo po celom obvode pristupu pod strechu?

helenka
hodnocení

0x
Nejlepší je asi zadělat všechny díry, kudy se kuna může dostat na půdu. Na některé kuny fungují ostříhané lidské vlasy položené třeba v miskách. Ale jakmile ty vlasy vyčichnou, už to moc nefunguje.

jir
hodnocení

0x
Podle zkušeností těch, co lovili kunu, by měla být past - sklopec průchozí, s padacími dvířky na obou stranách. Kuna je mazaná a nedůvěřivá a do jednostranné pasti nevleze. Než tam ale vleze, tak to může trvat několik dnů nebo i týdnů.
hodnocení

To platí možná v případě kuny samotářky ale ne pro vyrůstající mláďata, dovádějící na půdě a rychle nahrazující ev. chycený kus.

el
hodnocení

0x
V jednom prostoru v domě ( nevyužitý prostor 1m vysoký sousedovi se sklepem) který sousedí se sklepem se mi kuna zabydlela, udělala si tam pěkný pelech. Vytáhnul jsem ji to ven a vylil jsem tam 2 levné kolínské od Vietnamců a trochu wd40. Pro jistotu jsem tam přihodil 2x takový ty voňavé koule do co se dávají do WC. Prostor jsem zakoupil jen polykarbonátem a fouknul dokola pěnu.
Už se nikdy neukázala, ani známka po tom, že si razila cestu zpět. Něco z toho co jsem psal výše zafungovalo, nebo kombinace všeho.

hodnocení

0x

Nový poznatek není třeba.

Od myslivce jsem měl půjčenou kůži z kuny kterou jsem umístil v mém případě na půdu a již se tam nevrátila.

Ona nesnese konkurenci a fungovalo to na 100% ihned po instalaci...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]