Dobrý den, stavím vedle truhlářské dílny menší sklad o rozměru 30m2 . Na podlahu chci použít starou chodnikovou dlažbu 30x30x4 . Otázka zní jestli tuto dlažbu můžu položit jen na cca 4cm kladenského kamínku frakce 4-8mm. Pod kamínkem by byl byla pak jen hlína ( rostlí terén ) Původně jsem chtěl hlínu vybrat o dalších 15 cm a doplnit do frakci 0-32 tu zutnit a na ní pak kamínek jemný . Připadá mi to ale úplně zbytečné . Ve skladě budou uskladněny desky ,trámy .. Děkuji za odpověď
Souhlasím s Vaším postupem, ještě bych pod ten štěrk dal silnější stavební igelit. Ten štěrk dávat nadvakrát, první vrstvu udusat deskou, či žábou, pak dát další vrstvu, jen na srovnání a kladení. Nebo hned silně udusat zeminu , opět udusat, igelit, štěrk, dlažbu. Záleží na povnosti rostlého terénu.
Zkuste si vzpomenout, jak zahrádkáři nadávají, jak je to na zahrádce tvrdé na okopání, když je sucho. A Vy budete mít boudu zastřešenou.
Možná jste mě nepochopil pane Milane. Ptám se jestli můžu dát přímo na hlínu už jen jemný kamínek a na něj dlažbu . Je tu naprosté sucho ,žádná spodní voda .
Pochopil jsem Vás dobře, ale domnívám se, že jste nepochopil Vy mne.
Ptám se jestli můžu dát přímo na hlínu už jen jemný kamínek a na něj dlažbu****A já odpovídám ANO. Ale, nejdříve zeminu silne udusat, na to navrhuji stavební igelit, nebo něco podbného, na to ten štěrk, pak dlažbu.
Mistr Bery Vám odpověděl a správně odpověděl. Není to hydroizolace, ale její napodobenina. Nic s tím nepokazíte, jen za drobnou cenu zabráníte trochu vlhkosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.