Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
mám ještě blby dotaz ohledně kuchyňské horní skříňky moc se mi nelíbí to závěsné kování a celkové je to trošku rozklížené nahoře ta skříňka a já se ptám vydrží to ještě nebo to chce novou kuchyň? Na kterou nemám finance a celkově na rekonstrukci.Je to daný na umakartu uz tak 12-13 let
Jinak se omlouvám takovovou otázku jsem tu nenašel
Zdravím, dle první fotky je to pověšeno na tzv. Camary.
Celá sestava drží tedy pouze naháknutá do segmentů plechu a proto to patrně sedá. Lepší truhláři dávají průběžnou lištu v kuse - porovnejte:
Jednu skříňku sundejte a zjištěne, zda se to tzv. "nevyvěsilo". Níže foto jak "camar"seřídit - jsou tam dva šrouby (někdy pod sebeou, někdy do kříže - jeden z pohledu, druhý zespod). Jeden šrouby zvedá, druhý odtahuje a přitahuje háček. Pozor, asi tam budou tzv. spojováky (spojení šrouby mezi skřínkami - opatrně demontovat jako první.
To vnutorne kovanie v skrinke je kotvene do bocnej steny, zadna stena zo sololitu ta ma len funkciu, aby skrinka drzala pravouhly tvar, teda nejake oddelovanie sa sololitu od bocnych stien vplyv na zavesenie nema.
Skor by som sa bal plechu alebo hakov, ktore su chytane o umakart, to sa moze vytrhnut, zalezi na tom, ci je to chytane o nejaku nosnu konstrukciu vnutri jadra.
Skrinky zveste dole, cele to skontrolujte a zadne steny namiesto klincov upevnite skrutkami 3 x 20, len pozor, s citom, aby sa nezacala stiepat bocna stena. Druha cesta je odtrhnut zadnu stenu, dat lepidlo a naklincovat znova.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.