Paní a paní kutilové. Minulý týden pracka zaplatila chybu E10- nenapustena voda nebo nebyla odčervená. Kontrola síťka na přívodní aqua hadici, ventil Aquastop otevřený, sítko odpadu i sifon odpadu OK. Nakonec jsem našel zanesení cca 2 mm na sitku v pračce.Konsistence je jako vazenina ale není to tak "klouzave".Pracka napojena na městskou vodu se kterou jinak není problém. Zajímavé je že sítko hned u rodačka je absolutně ciste. Já i 1 až 2 x ročně čistím pračku ochotou vodou včetně aquahadice/ čerpadlem si vyrobím vodarnu a octem proplachuji včetně aquahadice/. Setkali jste se někdo se něčím podobným a co je původce? Jinak pracka běhá cca 1 až 3 x týdně poměrně pravidelně. Děkuji
Nemyslel jsem ani tak u vás, jako kdekoli po cestě od zdroje vody. Já mám doma mikroskop, takže bych se podíval, jestli třeba neuvidím buněčnou strukturu, ale ta barva působí spíš chemicky. Můžete to ohřát na 60..80°C, kdyby to bylo biologického původu, mělo by to koagulovat.
Děkuji za reakci, šuplery mám asi 4, ale mikroskop ani jeden. Materiál již vyhozen. Co mne hlavně mate- sítko/ kovove/ na připojení na rohacek absolutně čisté a za 2,5 m sítko na pračce- plastové totálně utemovane. A velikost oken sitek cca shodné. Jestli má na daný jev vliv materiálu síťka, po první sítko vedení v Cu a ve zdi a pak plastova/ gumová hadice a vzduchem či po vytápěné podlaze... Toť otazka
Třeba to bylo v té hadici od nova a zacpalo to sítko nějakým postupným rozkladem. Tu hadici jste zevnitř zkoumal? Třeba dovnitř šťouchnul šroubovákem? Možná se zevnitř něco uvolňuje. Uložil bych si do mobilu upozornění, že mám za rok zkontrolovat
Předpokládám, že to je něco "živého". Vodu máme ze studny a něco obdobného se zachytává na síťkách baterií studené vody. Předpokládám, že se jedná o biofilm, který na síťku vytvářejí zachycené bakterie, popřípadě části už vytvořeného biofilmu, odlouplého z vaku expanzní nádoby.
Také mám podezření na "něco živeho". Rozvody jsou v Cu a pracka je připojená cca 2,5 m hadicí s Aquaventilem kde je kovové sítko. Toto bylo naprosto ciste a sítko v pračce- plastové- po cca 4...5 letech utemovane. Může tam být ještě vliv vytápěné podlahy na které je cca 50 cm hadice polozeno- tím by se podpořil růst bakterií.
Může to být z vody, nám to dělá něco podobného. Třeba v nádržce na splachování na WC máme takový rosol, nebo když jsme napouštěli nové akvárium, tak druhý den v něm byl takový hlen. Asi je o nezávadné, ale parlátory nám po vyčištění vydrží tak 2-3 týdny.
Děkuji za reakci, zde se jedná o interval cca 4...5 roků. Voda je obecní, tj ne studna a rozvody Cu. Ale "poslednich" 2,5 m je v dvojité hadici s Aquastopem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.