Nejste přihlášen/a.
Zdravím, potřeboval bych obnovit písmo na náhrobcích a potřebuji bílou, černou, zlatou i stříbrnou. Asi by mi mělo stačit 25..50 ml od každé. Ty profi jsou většínou na sol-silikátové bázi a ne úplně levné. Našel jsem třeba na www.re-art.cz, který ale nemá heureka hodnocení. Možná by stačily slušnější akrylky. Máte s tím někdo zkušenost, co se týče trvanlivosti?
(Potkal jsem i fixy na kámen, ale v to důvěru nemám.)
Ano, nakupoval...zhruba toto:
Zlatá barva na písmo v kameni (20021); Brusný štětec, bronzový (92300B); Brusný štětec, mosazný (92300M); Štětec na písmo "kočičí jazýček"Velikost 2,3 mm (1708/0); Skalpel hrotnatý 30mm (02032022_2); Štětec na písmo "kočičí jazýček"Velikost 4,6 mm (1708/4); a navíc jsem používal běžnou škrabku na sklokeramiku, výborně s ní jde "seříznout"barvu mimo "vysekané"a vybarvené písmo
Jen na okraj, Skalpel hrotnatý 30mm (02032022_2), využitý minimálně, škrabka to řešila mnohem lépe
Používám tu nejlevnější barvu syntetiku, pokud mají tak malé balení.
Starý nápis očistím od prachu a pak přetřu obyčejným štětcem přes nápis. Potom barvu, která je mimo nápis na pomníku setřu hadrou namočenou v ředidle.
Za 5 minut vše hotové. Na hrobě to už mám 15 let a zatím není potřeba oprava.
Taky mě to čeká a budu to dělat nějakou fixkou na renovování náhrobních nápisů, třeba Dedra. Hledejte v google, jsou i recenze. Jako asi to nevydrží jak to dělal Svěrák echt zlatem,ale holt to člověk po čase zase obtáhne.
Před tím to chce odčistit od prachu a opadávajících nátěrů (aspoň smetáčkem) a odmastit (třeba lihem).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.