Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dvě sklenice nejdou od sebe

Od: risanek® odpovědí: 15 změna:

Dal jsem na sebe dvě mokré slenice na vodu (Ikea) a ony nejdu od sebe. Zkoušel jsem to silou, spodní ohřát a vrchní ochladit, nic z toho nepomohlo. Máte někdo nějaký vyzkoušený postup? Díky za relevantní odpověď.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Chladnutím vzduchu uvnitř tam vznikl podtlak (jako při zavařování), který to drží u sebe. Celé bych to ponořil do teplé vody a zvolna ohříval. Až se vyrovná vnitřní a vnější tlak, samo to povolí.

Rozhodně do toho ničím netlučte.

hodnocení

3x
Zkusil bych neco mastneho, jedly olej, silikonovy olej nebo i WD40.

Ty sklenice jsou "přicucnuté" podtlakem Tady žádný olej nepomůže, je potřeba vyrovnat tlaky.

Povrch určitě není tak ideálně hladký, aby to tesnilo. Dal bych do vnitřní studenou vodu a vnější ponoril do horké, hlavně pritom tu vnitřní okamžitě tahat ven, jinak se propadne jeste hloubs.
hodnocení

Než jsem stačil zkusit všechny návrhy a řešení, (dva dny), sklenice samy od sebe se uvolnily. Díky!

hodnocení

2x
Rázem. Horní držet a bokem s citem oklepávat okraj té spodní. Samozřejmě něčím me úplně tvrdým, tedy dřevěnou, nebo plastovou rukojetí něčeho, co je poruce.

hodnocení

2x

Když by to nijak nešlo, já bych do té horní dělávala kávu. Fungovala by jako termoska. Vypadá to sice jako sranda, ale mohlo by to fungovat. :-D

Dát do te vnitřní horkou kávu, tu vnější to roztrhne.

Bery, vsadíme se? *mir*

0rion
hodnocení

2x

Záleží jak jsou robustní. Pokud jo, tak často pomůže setrvačnost, tedy s dvojicí sklenek silně klepnout tak, aby se o okraj zarazila ta vnější sklenka a ta vnitřní měla šanci vyskočit (klepat nejlépe o dřevo). Klepnout z jedné strany, pak z druhé strany. Případně otočit dnem vzhůru a dřívkem poklepávat dokola, vzniklé vibrace by také mohly pomoci, ale to může být na delší dobu. A samozřejmě máte i možnost použít i zaručeně spolehlivou metodu, vnější sklenici ťuknout tak, aby praskla (a koupit novou).

jir
hodnocení

2x
A jak to dopadlo? Sklenice zachráněny? Ať víme, jak to (ne) dělat, kdyby něco...

prostromek
hodnocení

1x

Do horní patří led.

Spodní horká voda.

hodnocení

0x

postavte je do studené vody a do horní nalijte vodu teplou, mělo by to pomoci

Nemělo by to být naopak? Postavit do teplé a nalít do horní studenou...?

makk
hodnocení

0x

Spíš než podtlak to drží ten kužel. Stejný princip jako morse kužel používaný k upevnění vrtáků a pod. Takže to asi bude chtít s tím klepnout.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]