Nejste přihlášen/a.
Zdravím vespolek. Blíží se léto a po mnoha letech jsem se konečně rozhodl, že už teploty nad 26°C v bytě nehodlám tolerovat.
Mohli byste mi z vlastních zkušeností doporučit mobilní klimatizaci, se kterou ste spokojeni? Jedná se o pokoj do 16m2 (cca 45 m3). Ideálně, kdyby měla nějaký silent mode, hluk mi moc nesvědčí, ale chápu, že u takového zařízení se mu moc nevyhnu. Recenze na internetu už jsem si projel, ale moudrý z nich nejsem, každý doporučuje "to své"... Díky
Každoroční debata o mobilní klimošce.
Je to k ničemu.
Dělá to rámus. Rozdělí to vzduch na studený do místnosti a teplý ven. Ale ten teplý se musí nahradit jiným vzduchem. kde se vezme? Přeci z venku se přivede jiný vzduch, (jakou má asi teplotu?), třeba z chodby, digestoří, nebo netěsností.
Takže nevěřte, že to opravu ochladí místnost.
" ..každý doporučuje "to své"..."
Takže i já Vám doporučím to své. Vlastním tenhle nesmysl snad už 10 let a ze začátku jsem jí dokonce i použil . V současné době vlastně ani nevím, kam jsem jí odložil
.
Tohle se tu řeší už hezkou řádku let. Koukněte třeba SEM (najdete tam i řadu dalších odkazů). Jinak nejlepší mobilní klimatizace je žádná klimatizace.
Mobilna klima je nezmysel, bud si na to ludia stazuju alebo to skusaju predat cez bazos. Hlucne to bude v kazdom pripade, kedze cely stroj (motor, kompresor, ventilator) su s vami v miestnosti. Spat sa pri tom neda.
Dalej to ma chobot priemeru okolo 10 cm, ktory musite vystrcit vonku, to mienite riesit ako?
Jak už napsali kolegové, jedna z mobilních klimatizací, co umožňuje umístění venku (pochopitelně na místě chráněném proti Slunci, dešti atd.) je například tato: ventilatory-shop.cz/... Problém sice nevyřešíte, ale částečně zmírníte. Jinak řečeno - vytřískáte z principu mobilního klimatizování maximum. Nesmíte mít ovšem citlivé sousedy a nebo musejí být dostatečně daleko.
p.s. k některým (jiným) modelům dokonce dostanete sadu pro umístění jednotky venku a ovládání zevnitř: ventilatory-shop.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.