Dobrý den. Potřebuji na OSB desky natáhnout silikonovou omítku Weber Weberpas. Je nutné pod to něco dávat, nebo to můžu nanést na OSB přímo. Na stránkách Weberu ani Google mi neporadil. AI mi tvrdí, že je nutné penetrovat + lepidlo s perlinkou. Pochopil bych penetraci, ale lepidlo? Co si pamatuju, tak na všem kam kápla drží jak přibitá i sama o sobě. Není to zbytečná vrstva navíc? Díky.
Pokud se nejedná o cetrisové desky, dovolím si tvrdit, že OSB po pár letech zdeformuje svůj povrch. Aby se tomu předešlo, já bych řešil přilepením polystyrenu (stačí 2-3cm tloušťky). Udělal bych klasickou silikátovou omítku na perlinku - na polystyrenu.
fik
Díky. Ty desky nebudou mít žádnou funkci kromě nesení té omítky. Je to jen výplň otvorů (max 1x1m). Když budu muset tu opičárnu s lepidlem atd dělat, tak radši použiju rovnou XPS desky a za nimi hustší rastr. Cetris by byly nejlepší, ale cena a váha jsou špatný. Nebo ještě nějaký úplně jiný nápad na nějaký levný plošný nosič?
a co třeba nějaký lexan? Je to lehké a pevné, různě barevné a lze obarvit podle potřeby...
levnější mne napadl sádrokarton - ten se instaluje lehce, fasádu by udržel - diskuse o barvách sádrokartonu byla nedávno - já bych dal zelený, případně dva na sebe slepené přes perlinku.
fik
Je to venkovní aplikace, sice částečně pod střechu, ale i tak SDK není asi dobrý. Lexan ne, chci aby to bylo jako barák. Zbyl mi právě jeden neotevřený kýbl té omítky, tak to chci použít. Kdyby nešlo o tu barvu, zaplácám to palubkami, ale chci tu omítku využít.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.