Nejste přihlášen/a.
Já mám dobrou zkušenost se značkou Makita.
Dá se koupit kratší nebo delší lišta.
K akumulátorové pile potřebuješ více sad baterií. Na jednu sadu vydrží pila řezat asi 30 až 45min podle hustoty dřeva a množství přestávek.
Já mám aku pilu už snad 5 roků a práce s ní je celkem příjemná. Mám jěště po taťkovi motorovou pilu Husqvarna a ta je asi dvojnásobně těžká (má přes 8kg). Na kácení stromů je super, ale odvětvovat s tak těžkou pilou je práce za trest.
Výkonově je lepší elektrická pila (do zásuvky), ale zase za sebou musíš tahat prodlužovák.
Já bych řekl: zajdi do osvědčené prodejny nářadí v tvém okolí a tam si prohlídni jakou mají nabídku. Nech si do pily nasadit baterie, abys cítil celou hmotnost.
Pokud cena nerozhoduje, kup Stihl MSA 300 s AP500S akumulatory a nemusis nic vic resit - kvalitu, rychlost retezu, vydrz na baterii, silu v porovnani s benzinovou...
Asd.
Motorovku / akucku obvykle nekupujes pouze na jednu jedinou praci.
A bud cena rozhoduje, nebo nerozhoduje.
Pokud by to bylo vazne chtene pouze na jednu jedinou stale se opakujici praci s paletama, tak nejlogictejsi volba je elektricka pila na 230V. Bude lehka a s neprekonatelne levnym a hlavne nepretrzitym provozem a pri stejnych nebo lepsich vykonovych a kvalitativnich parametrech nejlevnejsi reseni.
Dotaz byl na palety, ne na univerzál na všechno.
"Cena nerozhoduje" - to chápu že chce kvalitní, Stihl šmejd neni, ale předražený je neskutečně, kvalita není o řád lepší oproti konkurenci, tak už z principu bych jim to nedal..
Pokud neni aku vyloženě nutnost, tak elektriku s kabelem a tam bych bral Makitu s motorem v ose..
Na palety těžko říct s čim se jí bude řezat líp, jestli jednoručka nebo dvouruční.. Záleží jak palety budou vypadat (nový/ shnilý) a kolik jich bude.. Řetězem lízneš hřebík a můžeš půl hodiny brousit řetěz, takže "naskládat a řezat otep" moc nejde, takže to šmrdlat po jedný a dávat pozor, na to 7 kg pila moc vhodná neni..
Základní rozhodnutí je jestli dvouruční nebo jednoruční pilu.. Jednoručka je lehčí, dá se jednou rukou držet pila a druhou materiál, ale obecně dvouručka je bezpečnější. Ideálně vyzkoušet..
Další věc pokud nevadí kabel, tak odpadne starost s baterkama (cena, nabíjení, omezená životnost) a pila je o baterky lehčí. Na kabel jsou pouze dvouruční pily.
Dobrý kvalita za rozumnou cenu je Makita, já osobně bych vybíral z těchto možností:
Nebo tahle lehčí, 30 cm lišta bude na palety vhodnější než dlouhá a je o kilo lehčí.. Ale zase s motorem do strany...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.