Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou aku řetězovou pilu?

Od: id odpovědí: 17 změna:
Zdravím, věřím že mi zas fajn poradíte. Potřebuji koupit jako dárek pro ženu malou pilku na rozřezávání palet. Cena nerozhoduje. Vůbec pilkám nerozumím. Ď.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

2x

Slušná je DUC 254Z (jednoručka)

Většina levných má bídnou rychlost řetězu a dělat s tim je voser..

hodnocení

2x

Já mám dobrou zkušenost se značkou Makita.

Dá se koupit kratší nebo delší lišta.

K akumulátorové pile potřebuješ více sad baterií. Na jednu sadu vydrží pila řezat asi 30 až 45min podle hustoty dřeva a množství přestávek.

Já mám aku pilu už snad 5 roků a práce s ní je celkem příjemná. Mám jěště po taťkovi motorovou pilu Husqvarna a ta je asi dvojnásobně těžká (má přes 8kg). Na kácení stromů je super, ale odvětvovat s tak těžkou pilou je práce za trest.

Výkonově je lepší elektrická pila (do zásuvky), ale zase za sebou musíš tahat prodlužovák.

Já bych řekl: zajdi do osvědčené prodejny nářadí v tvém okolí a tam si prohlídni jakou mají nabídku. Nech si do pily nasadit baterie, abys cítil celou hmotnost.

riva
hodnocení

1x

Rozřezávání palet? No to bych aku pilkou nedělal. Ta je určena na prořezávání větví, tedy hlavně čerstvého dřeva. Pokud bych nechtěl pouštět cirkulárku, tak paletu vezmu maflem, který má plátky z tvrdokovu. Ale to zas není pro ženskou.

hujer
hodnocení

0x

Tomu nemusíš rozumět... jenom ta představa rychlosti řetězu a výdrž aku? Vyzkoušel jsem nějaké no name, ale jsou to šudlátka.

hodnocení

0x

Pokud cena nerozhoduje, kup Stihl MSA 300 s AP500S akumulatory a nemusis nic vic resit - kvalitu, rychlost retezu, vydrz na baterii, silu v porovnani s benzinovou...

asd1

Vážně doporučíš na palety 7kg dvouručku? A za aku pilu dát 30k mi přijde dost úlet..

Asd.
Motorovku / akucku obvykle nekupujes pouze na jednu jedinou praci.
A bud cena rozhoduje, nebo nerozhoduje.

Pokud by to bylo vazne chtene pouze na jednu jedinou stale se opakujici praci s paletama, tak nejlogictejsi volba je elektricka pila na 230V. Bude lehka a s neprekonatelne levnym a hlavne nepretrzitym provozem a pri stejnych nebo lepsich vykonovych a kvalitativnich parametrech nejlevnejsi reseni.

asd1

Dotaz byl na palety, ne na univerzál na všechno.

"Cena nerozhoduje" - to chápu že chce kvalitní, Stihl šmejd neni, ale předražený je neskutečně, kvalita není o řád lepší oproti konkurenci, tak už z principu bych jim to nedal..

Pokud neni aku vyloženě nutnost, tak elektriku s kabelem a tam bych bral Makitu s motorem v ose..

Na palety těžko říct s čim se jí bude řezat líp, jestli jednoručka nebo dvouruční.. Záleží jak palety budou vypadat (nový/ shnilý) a kolik jich bude.. Řetězem lízneš hřebík a můžeš půl hodiny brousit řetěz, takže "naskládat a řezat otep" moc nejde, takže to šmrdlat po jedný a dávat pozor, na to 7 kg pila moc vhodná neni..

km
hodnocení

0x

mám lidl (parkside) tu s tou delší lištou a jsem spokojen. používám ale hlavně na živé větvě, na zahradě nenahraditelný pomocník. nevýhodou je ruční mazání řetězu, ale zase z ní ten olej neteče.

id
hodnocení

Lidičky jen se nehádejte. I když cena není daná, 30 tis švagrové k k 70tinám nedám. Opravdu jde jen o řezání skoro nových palet. Paní asi víc jak 45 minut v kuse řezat nebude, což baterka vydrží.
Děkuji za reakce a jdu pátrat. Kdyby někdo měl ještě nápad, tak šup sem s ním.
asd1

Základní rozhodnutí je jestli dvouruční nebo jednoruční pilu.. Jednoručka je lehčí, dá se jednou rukou držet pila a druhou materiál, ale obecně dvouručka je bezpečnější. Ideálně vyzkoušet..

Další věc pokud nevadí kabel, tak odpadne starost s baterkama (cena, nabíjení, omezená životnost) a pila je o baterky lehčí. Na kabel jsou pouze dvouruční pily.

Dobrý kvalita za rozumnou cenu je Makita, já osobně bych vybíral z těchto možností:

Makita DUC254Z Ak/...

Makita DUC353Z Ak/...

Makita UC3551AX1 /...

Nebo tahle lehčí, 30 cm lišta bude na palety vhodnější než dlouhá a je o kilo lehčí.. Ale zase s motorem do strany...

Makita UC3041A El/...

id
hodnocení

Díky moc. id

id
hodnocení

Vybráno DUC 254 Z. Děkuji všem za rady k položené otázce.

má mazání řetězu?

asd1
Má, stelovaci na 3 stupne
asd1
Vem k tomu baterku 6Ah, myslím že Kaufland je měl za rozumnější cenu než origo Makita.. nebo z ali/temu něco s dobryma recenzema

hodnocení

0x
Trochu odbočím, poslední dobou jsem si oblíbil malou 10" vyvětvovací jednoruční benzínovou pilku, z Allegra vyšla na 15 stovek a vypadá i funguje jako firemní husqvarna za desetinásobek.
Hmotnost by měla mít myslím 3,6kg a fakt se s ní dá celej den likvidovat houští, aniž by člověk měl ruce vytahany až na zem. Na palety je taky ok, i když ty většinou dělám stařickou malou narexkou EPR30s s motorem v ose, která je sice úžasně úzká, ale neprakticky dlouhá s držadlem vytrčeným dozadu, takže jednoruč se s ní dlouho delat nedá.
Jo a kabel u těch palet děsně překáží, furt se do nich plete, při řezání pod přístřeškem se mi osvědčilo ho vést zavěšený od stropu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]