Nejste přihlášen/a.
Prosím, najde se zde dobrá rada k odstranění nepozorností "odkápnuté" barvy na plexisklo, vložené na zábradlí balkónu? Acetonem to nezkouším již pro možnost poškození, když ředidlo s odkazem na aceton mám obavy k poškození... A škrábat? Rovněž nevidím dobře... Děkuji za vstřícnost a pochopení.
Karel
Odstraňování neznámé bary z neznámého plastu je vždy problém. To je opravdu plexisklo? Mně to přijde jako polykarbonát a ten je odolnější vůči rozpouštědlům. Zkusil bych to nitroředidlem, opatrně uchošťourem. Pokud se plast mírně naleptá či poškrábe, tak by pak měl jít vyleštit brusnou pastou na autolaky.
Všem dobrým duším, kteří projevili zájem mi pomoci ve věci odstranění barvy na plexi z balkónu moc děkuji. Jen k tomu dodám, že jsem se snažil barvu odstranit jemným brusným papírem, byť "něco málo" šlo dolů... Jinak je pravda, že se barva "dostala" do plexi či co to je, jak to zde bylo sděleno. Navíc ředidla tomu nepomohla. V závěru jsem došel k názoru, že bych měl zjistit existující barvu odpovídající této desce, kterou bych tyto skvrny od barvy mohl přetřít. Jinak se musím rovněž postarat o vytvořený otvor, který vznikl po použití acetonu, byť jsem předpokládal jeho agresivitu.,..Prostě blb, který tušil, ale přesto konal... Teď jen přemýšlím o příp. možnosti vložit nějakou tu tmavší pastelínu do vzniklého otvoru. A jak to prosím vidíte Vy?
Karel
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.