Dobrý den, přistěhoval jsem se do nového a je tu malá lednice Hisense rr120d4bw1 a uvnitř malý mrazáček se sklopnými dvířky. Jsem tu dva měsíce a mrazák za tu dobu namrzl obrovskou vrstvou ledu, že nejdou už ani otevřít dvířka. Jak tomu mohu zabránit do budoucna? Nemohla být teplota termostatu nastavená na moc nízkou teplotu (že chladila/mrazila moc)? Vím, že tyto malé lednice nejsou moc dobré, mrazák ani nepoužívám. *Na špínu v mrazáku se nedívejte, hned jak rozmrzne, umyju ho.
Dvířka mrazácku nejsou nijak utěsněna a možná i zezadu je volně otevřený do prostoru chladničky, nějaký to tak mají (chladi vlastně jen mrazacek a z něj se chlad rozptyluje do celého prostoru ledničky). Takže jakákoli vlhkost z jídla, hlavně ovoce a zeleniny, nemluvě o talíři nebo dokonce hrnci s teplým jídlem bez pokličky, zkondenzuje a zmrzne právě v mrazacku...
Ještě je taky otázka, jak těsní celkově dveře chladničky, pokud nedoléhají, dělá to s námrazou divy. Větší starou ledničku ve vlhkém sklepě jsem musel odrazovat co měsíc, vždycky tak 5 litrů vody, nakonec starému těsnění pomohlo přitažení dveří pružinou, leze se tam jen tak dvakrát denně.
tintin
Takže třeba varianta... Odpojit mrazáček úplně nepřipadá v úvahu? Ano dvířka mrazáku netěsní a vzadu je též prostor.
Odpojit mrazacek určitě z principu nelze, když osahate vnitřek chladničky, s největší pravděpodobností zjistíte, že celý prostor ochlazuje právě jen chlad unikající z toho mrazácku a jiný výparník, který by prostor chladil, tam není.
Dá se říct, že u těchto primitivních chladniček je to vlastnost. Snížení teploty trochu pomůže. Taky jsem to zlepšil lepším zatěsněním misky pod výparníkem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.